Εκτός φυλακής μετά από 53 χρόνια! Η 19χρονη μένει ελεύθερη στα 72 της - Ήταν μέλος της φρικτής "οικογένειας Μάνσον" που δολοφόνησε την έγκυο Σάρον Τέιτ (βίντεο)

Πώς η 19χρονη Leslie Van Houten έγινε μέλος της σέχτας που αιματοκύλησε το Χόλιγουντ

Ελεύθερση αφέθηκε μετά από 53 χρόνια, η Leslie Van Houten, πρώην μέλος της διαβόητης «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον, όπως δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της φυλακής στην οποία κρατούνταν, στην Καλιφόρνια.

«Η 72χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη υπό περιοριστική επίβλεψη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων και Αποκατάστασης της Καλιφόρνια, Mary Jimenez. «Η Van Houten θα έχει μέγιστη θητεία τριετούς αποφυλάκισης με αναθεώρηση της απαλλαγής υπό όρους μετά από ένα χρόνο», είπε η Jimenez.

Πριν από την απελευθέρωσή της, εξέτιε ταυτόχρονες ποινές από επτά χρόνια έως ισόβια αφού καταδικάστηκε το 1971 για το ρόλο της στη δολοφονία του Leno LaBianca και της συζύγου του, Rosemary, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα αμφισβητήσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του πολιτειακού εφετείου τον Μάιο που έδωσε τη δυνατότητα αποφυλάκισης με όρους για τη Van Houten.

«Περισσότερο από 50 χρόνια αφότου η οικογένεια Manson διέπραξε αυτά τα βάναυσα αδικήματα, οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να αισθάνονται τον αντίκτυπο, όπως και όλοι οι Καλιφορνέζοι. Ο κυβερνήτης Νιούσομ αντέστρεψε τη χορήγηση αποφυλάκισης υπό όρους της κυρίας Βαν Χάουτεν τρεις φορές από την ανάληψη των καθηκόντων της και υπερασπίστηκε τις αμφισβητήσεις της για αυτές τις αποφάσεις στο δικαστήριο», δήλωσε την Παρασκευή η Έριν Μέλον, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

«Ο Κυβερνήτης είναι απογοητευμένος από την απόφαση του Εφετείου να απελευθερώσει την κα Van Houten, αλλά δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράση, καθώς οι προσπάθειες για περαιτέρω έφεση είναι απίθανο να επιτύχουν. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια δέχεται προσφυγές σε πολύ λίγες υποθέσεις και γενικά δεν επιλέγει υποθέσεις με βάση αυτόν τον τύπο προσδιορισμού γεγονότων», είπε ο Μέλτον.

Η ανατριχιαστική ιστορία της «οικογένειας Μάνσον»

Ήταν τον Αύγουστο του 1969 όταν μια σειρά από φόνους στο Λος Άντζελες σόκαραν την αμερικανική κοινωνία αλλά και την ελευθεριακή κουλτούρα της δεκαετίας του ’60. Η σκληροπυρηνική σέχτα του Τσαρλς Μάνσον έβαλε στο στόχαστρο τους «πλούσιους και ωραίους» της ελίτ του κόσμου του θεάματος, φέρνοντας μακελειό στη χολιγουντιανή επικράτεια.

Τα πρώτα θύματα, στις 9 Αυγούστου 1969, ήταν οι 5 καλεσμένοι στην οικία του Ρομάν Πολάνσκι στο Μπέβερλι Χιλς, μεταξύ των οποίων και η 7 μηνών έγκυος σύζυγος του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη, η καλλονή Σάρον Τέιτ. Ο σκηνοθέτης έλειπε στο Λονδίνο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές.

Την επόμενη μέρα, ο Μάνσον διέταξε άλλον έναν φόνο, αυτή τη φορά στο σπίτι του πλούσιου αστού Leno LaBianca, με θύμα τον ίδιο και τη σύζυγό του Rosemary. Ο Μάνσον δεν πήρε μέρος στο μακελειό, ήταν ο εγκέφαλος εξάλλου της σπείρας, όχι εκτελεστικό πιόνι.

Αρκετά ειρωνικά, ο Μάνσον και η συμμορία του δεν συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στα διαβόητα φονικά αλλά για υπόνοιες ότι είχαν βανδαλίσει το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, την ώρα που κρύβονταν στην Έρημο Μοχάβε μετά τους φόνους.

Ο τοπικός σερίφης τσάκωσε έτσι την ομάδα και δεν μπορούσε φυσικά να φανταστεί ότι είχε στα χέρια του τους τρομερούς φονιάδες που είχαν φέρει την τραγωδία στο Χόλιγουντ.

Οι Ρομάν Πολάνσκι, Πίτερ Σέλερς, Γιουλ Μπρίνερ και Γουόρεν Μπίτι είχαν μάλιστα προσφέρει αμοιβή 25.000 δολαρίων για οποιαδήποτε έγκυρη πληροφορία θα οδηγούσε «στη σύλληψη του δολοφόνου της Σάρον Τέιτ, του αγέννητου παιδιού της και των υπόλοιπων θυμάτων».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ