Ο Zuhair Murad άστραψε με ρούχα πολυελαίους: Σιλουέτες - γλυπτά με κεντήματα - κοσμήματα! (βίντεο)

Δείτε το λαμπερό fashion show

Το μαύρο χρώμα δεν είναι ακριβώς μια καινοτομία στη μόδα. Αλλά για τον Zuhair Murad, είναι!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZUHAIR MURAD (@zuhairmuradprivate)

Eίναι περισσότερο γνωστός για τη ζωηρή χρήση κορεσμένων τόνων και τη διακόσμηση, με προηγούμενες συλλογές να βρίσκουν υπερβολική έμπνευση στη Γαλλική Ριβιέρα ή την εποχή της Μπελ Επόκ της δεκαετίας του '70. Έτσι, όταν η ραπτική του παρουσίαζε ρούχα σε μια σκοτεινή, κυκλοθυμική παλέτα, ήταν πραγματικά μια αξιοσημείωτη αναχώρηση για τον Λιβανέζο σχεδιαστή.

«Ολόκληρη η διάθεση της συλλογής είναι γοτθική», είπε ο Murad. «Γύρισα πίσω στην εποχή της μυστηριώδους δουλειάς – εγκαταλελειμμένες επαύλεις και σκοτεινές νύχτες». Πράγματι, πολλά μοντέλα που περπατούσαν στην πασαρέλα ένιωθαν σαν τις σύγχρονες μούσες του Edgar Allan Poe με τα φορέματά τους με κορσέδες από δαντέλα peekabo, φούστες ή στολίδια με φτερά σαν κοράκι. Η συλλογή περιείχε πολλές άλλες αναφορές σε μυστηριώδη πλάσματα της νύχτας: ασημένιες λεπτομέρειες παρόμοιες με φτερά σκόρου, κεντήματα σαν ιστός αράχνης και φιόγκους από τούλι καθώς και λαιμόκοψη που έμοιαζε με τη σιλουέτα μιας νυχτερίδας.

Δείτε ολόκληρο το fashion show 

Μια δερμάτινη καμπαρντίνα, εν τω μεταξύ, ήταν διάστικτη με αραχνοειδή καρφιά. Ένα άλλο επαναλαμβανόμενο μοτίβο ήταν ένα μακάβριο τριαντάφυλλο, το οποίο κοσμούσε την τελική εμφάνιση ενός νυφικού. «Το τριαντάφυλλο ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη συλλογή. Είναι σύμβολο ρομαντισμού και τραγωδίας ταυτόχρονα», είπε ο Murad. Πολλά από τα υλικά που αγκάλιασε ο Murad ήταν καινούργιο στη γραμμή ραπτικής του: χρησιμοποίησε λάτεξ για μπούστο και γάντια και μερικά φορέματα έβγαιναν με ντραπέ φανέλα. (Σε αυτά τα κομμάτια φανέλας, είπε ο σχεδιαστής, ήθελε να εξερευνήσει την απλότητα υψηλής τεχνολογίας.) ενώ ορισμένα κομμάτια έμοιαζαν σαν να μετατράπηκαν από την ραπτική στο κοστούμι, η περίπλοκη μαύρη δαντέλα του Murad ξεχώριζε ως αισθησιακά κομψή. 

Ο Zuhair Murad (γεννημένος στις 15 Ιουλίου 1971) είναι Λιβανέζος σχεδιαστής μόδας. Γεννήθηκε στο Ras Baalbek του Λιβάνου σε μια οικογένεια Μελκιτών Καθολικών στο Ras Baalbek. Λίγο μετά το γυμνάσιο, ο Murad μετακόμισε στο Παρίσι, όπου πήρε το πτυχίο του στη μόδα.

Διασημότητες όπως η Adele, η Marion Cotillard, η Taylor Swift, Carrie Underwood, Ivana Trump, Cheryl Fernandez-Versini, Beyoncé Knowles, Jennifer Lopez, Kellie Pickler, Najwa Karam, Shakira, Katy Perry, Christina Applegate , Vanessa Williams, Ana Ortiz, έχουν φορέσει τις δημιουργίες του. Επίσης, έχει ντύσει άτομα όπως η Najwa Karam στα βιντεοκλίπ της "Lashhad Hobbak" και "MaFi Noum". Η Priyanka Chopra φόρεσε ένα λευκό διακοσμημένο στράπλες φόρεμα από τον Zuhair Murad στο ντεμπούτο της στα Όσκαρ το 2016. Η Miley Cyrus εθεάθη να φορά μια από τις δημιουργίες του στα Βραβεία Όσκαρ και η Christina Aguilera και η Jennifer Lopez φόρεσαν τα σχέδιά του στα βραβεία Golden Globe 2011.

Σχεδίασε επίσης το φόρεμα της Μις Γαλλία Chloé Mortaud για τη Μις Υφήλιος 2009 και πέντε φορέματα για τον τελικό της Μις Γαλλία 2010. Η Florence Welch εθεάθη να φορά μια από τις δημιουργίες του κατά τη διάρκεια των Βρετανικών βραβείων — ένα ασημένιο μεταξωτό φόρεμα διακοσμημένο με χρυσά και ασημένια σχέδια με χάντρες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ