Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Τζέιν Μπίρκιν - Η "αγαπημένη Αγγλίδα των Γάλλων" βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της (φωτό - βίντεο)

Ήταν 76 ετών ...

Η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Παρίσι, όπως ανέφεραν σήμερα η εφημερίδα Le Parisien και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM επικαλούμενα πρόσωπα του στενού της κύκλου. Ήταν 76 ετών.

Γεννημένη στο Λονδίνο το 1946, μετακόμισε στη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Πολιτογραφημένη Γαλλίδα, διατήρησε πάντα τη βρετανική προφορά της και τον άμεσα αναγνωρίσιμο τόνο της φωνής της. Η Parisien την είχε χαρακτηρίσει "αγαπημένη Αγγλίδα των Γάλλων".



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mariannephotos38

Με τον Σερζ Γκενσμπούρ αποτέλεσαν διάσημο ζευγάρι της παριζιάνικης καλλιτεχνικής ζωής και έγιναν διάσημοι το 1969 με το άλμπουμ Jane Birkin / Serge Gainsbourg, ιδιαίτερα με το τραγούδι "Je t'aime ... moi non plus", ένα αισθησιακό και προκλητικό τραγούδι που είχε παγκόσμια επιτυχία, το οποίο αρχικά ο Γκενσμπούρ είχε γράψει για την ερωμένη του Μπριζίτ Μπαρντό.

Το 1971 γεννήθηκε η κόρη τους Σαρλότ Γκενσμπούρ, επίσης διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το 1976, η Μπίρκιν εμφανίστηκε επίσης στην αμφιλεγόμενη ταινία "Je t'aime moi non plus" σε σκηνοθεσία του Γκενσμπούρ.

Μετά τη διάλυση της σχέσης το 1981, συνέχισε την καριέρα της ως τραγουδίστρια και ηθοποιός με άλμπουμ όπως το "Baby Alone in Babylone" το 1983 και το "Amour des Feintes" το 1990, αμφότερα σε στίχους και μουσική του Γκενσμπούργκ.

Το 2001 της απονεμήθηκε η διάκριση του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στη Γαλλία, τιμήθηκε με τη διάκριση του μέλους του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Η διάσημη Birkin του Hermes

Η ιδέα για το θρυλικό μοντέλο του οίκου Hermès
"γεννήθηκε" κατά τη διάρκεια μιας πτήσης το 1983, όπου η Μπίρκιν καθόταν δίπλα στον CEO της Hermès Ζαν Λουί Ντιμά και παραπονιόταν για τα πράγματα που έπεφταν συνεχώς έξω από την τσάντα της.

"Πρέπει να πάρεις μια με τσέπες", της είπε. "Την ημέρα που η Hermès θα βγάλει μια τσάντα με τσέπες, θα την αγοράσω", είπε και ο Ντιμά απάντησε: "Εγώ είμαι Hermès και θα βάλω τσέπες για σένα!".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ