Vintage pics: Ο ωραιότερος άνδρας στα 50΄s - 60's - O Paul Newman, ο ορισμός του αρσενικού στο Hollywood

Ο άντρας που ήθελαν όλες οι γυναίκες...

Ο Πωλ Νιούμαν (Paul Newman), αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, υπήρξε ο θρυλικός γόης του Χόλιγουντ που προτάθηκε για 9 Όσκαρ

Είχε λάβει πολυάριθμα βραβεία για το έργο του, ανάμεσα στα οποία ένα Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (επίσης 2 τιμητικά και 9 υποψηφιότητες), 6 Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο SAG, ένα BAFTA και ένα Έμμυ. 

Είχε επίσης βραβευτεί για την ερμηνεία του στην ταινία «Πόθοι στην κάψα του καλοκαιριού» (1958) στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει λάβει τον Ασημένιο Λέοντα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία «Δεν είμαι κορόιδο κανενός» (1994).

Δείτε επίσης: Πωλ Νιούμαν: Ο άντρας που ήθελαν όλες οι γυναίκες - Αυτός είχε μάτια-τα ωραιότερα-μόνο για τη Τζόαν 50 χρόνια σύζυγό του

Για μια εικοσαετία υπήρξε οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, ενώ μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του προσέφερε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

 

 

Ο Νιούμαν γεννήθηκε στο Σέικερ Χάιτς, στην πολιτεία Οχάιο. Ήταν γιος της Τερέζα (το γένος Φέτζερ ή Φέτσκο) και του Άρθουρ Σ. Νιούμαν, που διατηρούσε ένα επιτυχημένο κατάστημα αθλητικών ειδών.

Ο λογαριασμός This Was Hollywood στο Instagram, μας παρουσιάζει μια καλοκαιρινή, vintage φωτογραφία του με μαγιό. Ο Paul Newman βρίσκεται στην παραλία του Lido κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1963, όπου προωθούσε την ταινία του "Hud". Φωτογραφία: Archivio Cameraphoto Epoche.

Σε αυτήν μπορούμε να διακρίνουμε τους γυμνασμένους κοιλιακούς του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ