Λεφτά υπάρχουν! Οι ''500 πλουσιότεροι του πλανήτη'' κέρδισαν 14.000.000 δολ. μόνο σε 6 μήνες - Πρωτιά για τον πολύτεκνο Εlon Μusk

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κέρδισαν κατά μέσο όρο 14 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα το πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς οι αγορές ανέκαμψαν.

Οι 500 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου είχαν ένα καλύτερο ξεκίνημα για το 2023 χάρη στο ράλι της αγοράς.

Αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι προσέθεσαν συλλογικά 852 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία τους το πρώτο εξάμηνο του έτους - ή περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου - σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Τα κέρδη σηματοδοτούν το καλύτερο εξάμηνο για όλους τους δισεκατομμυριούχους του δείκτη του Bloomberg από το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ο S&P 500 - ένας δείκτης που παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως οι τράπεζες, η μεταποίηση, η τεχνολογία και το λιανικό εμπόριο - έχει αυξηθεί κατά περίπου 16,5% φέτος.

Ειδικότερα, οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, χάρη στην έκρηξη της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Ο τεχνολογικός Nasdaq 100 έχει αυξηθεί κατά 31% φέτος. Το ράλι ωφέλησε τους μεγιστάνες της τεχνολογίας Elon Musk και Mark Zuckerberg, τους μεγαλύτερους κερδισμένους του δείκτη φέτος.

Ο Μασκ - ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX και πρόσφατα παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του Twitter - είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά σχεδόν 97 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το Bloomberg, σύμφωνα με το businessinsider

ΑΠΕ/EPA

Με αξία 237 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - μπροστά από τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AP POOL

Εν τω μεταξύ, ο Zuckerberg πρόσθεσε σχεδόν 60 δισ. δολάρια στην καθαρή περιουσία του φέτος, μετά την άνοδο της τιμής της μετοχής της Meta κατά σχεδόν 80%.

AΠΕ/META

Η περιουσία του Ινδού μεγιστάνα Gautam Adani μειώθηκε κατά 60,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο χαμένο στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ο πλούτος της Adani κατέρρευσε μετά τον ισχυρισμό της αμερικανικής Hindenburg Research, η οποία σε μια καυστική έκθεση της 24ης Ιανουαρίου υποστήριξε ότι ο όμιλος Adani "συμμετείχε σε ένα θρασύτατο σύστημα χειραγώγησης μετοχών και λογιστικής απάτης κατά τη διάρκεια δεκαετιών" Η Adani αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο S&P 500 έκλεισε 0,12% υψηλότερα στις 4. 455,59 μονάδες τη Δευτέρα. Ο Nasdaq 100 έκλεισε 0,2% υψηλότερα στις 15. 208,69 μονάδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ