Με φαβορί τον Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων! Αυτοί είναι οι άλλοι 3 που προτείνουν διάφορες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Τα who is who τους... 

Τέσσερα είναι τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι της πολύωρης συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Αθηναίων.

Τα πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκαν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μπαλαούρα.

Τον Ν. Φίλη πρότειναν μέλη της «Ομπρέλας» και άλλα μέλη της ΠΓ. Ο Διονύσης Τεμπονέρας πρότεινε τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, ενώ την Όλγα Μπαλαούρα έχουν προτείνει από κάποια μέλη της Ανοιχτής Πόλης.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία, καθώς δεν υπήρξαν οριστικές αποφάσεις.

Πάμε όμως να γνωρίζουμς καλύτερα τους υποψήφιους. 

Κώστας Ζαχαριάδης 

 

 

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1985, όπου και φοίτησε στο δημοτικό σχολείο έως την ηλικία των 8 ετών. Το 1993 η οικογένειά του μετακόμισε στα Μελίσσια. Το 2002 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Μελισσίων. Από το 2005 έως και σήμερα ζει στο Μαρούσι.

Ακαδημαϊκές Σπουδές

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία.

Πολιτική δράση

Συμμετοχή, κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας.
Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010, ήμουν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο.
Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών του 2019.

 Νίκος Φίλης

eurokinissi

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι και μεγάλωσε στα Εξάρχεια.

Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Επικαιρότητα” και “Η Εποχή” καθώς και στα περιοδικά “Αντί” και “Ο Πολίτης”. Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.

Εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015 και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στην ίδια κυβέρνηση διετέλεσε χρέη Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έως το Νοέμβριο του 2016 όπου και απομακρύνθηκε λόγω του ανασχηματισμό που προηγήθηκε.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 επανεξελέγη Βουλευτής Α' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ.

 Κώστας Τσουκαλάς

kostastsoukalas.gr

O Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έχει ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά). Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή  εμπειρία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας  της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας.

Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά). Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά τις υποθέσεις.

Είναι Πιστοποιημένος δικηγόρος από τον ΕΦΚΑ στη διαδικασία για την έκδοση συντάξεων. Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι νομικός σύμβουλος Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων,  καθώς και πολλών  επιχειρήσεων. Από το 2014 έως 2016 ήταν μέλος στην  Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για εργατικές υποθέσεις μεταξύ προπονητών και Αθλητικών Συλλόγων. Τυγχάνει μόνιμος νομικός σύμβουλος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη  κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε επί χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι «ο δικηγόρος οφείλει να στέκεται στο  πλευρό της κοινωνίας», επέλεξε από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας την υπεράσπιση των αδυνάμων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των δανειοληπτών.

Στο δημόσιο λόγο του πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των πολιτικών που υπονόμευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και περιέστειλαν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες για τις εξελίξεις στο εργατικό δίκαιο, στην κοινωνική ασφάλιση και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Παρεμβαίνει με άρθρα και σε εκδόσεις συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων. Περαιτέρω, πέραν της αρθρογραφίας σε επιστημονικά περιοδικά, παρεμβαίνει με άρθρα – σχόλια περί των κοινωνικών και οικονομικών  εξελίξεων σε πανελλαδικές εφημερίδες και sites. Έχει εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ως εκπαιδευτής, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης σε θέματα εργατικής νομοθεσίας του περιοδικού «Επιχείρηση».

Το δικηγορικό  γραφείο, του οποίου είναι επικεφαλής, αποτελείται από πλειάδα καταρτισμένων δικηγόρων που εξειδικεύονται σε ζητήματα, εργατικού δικαίου, ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού δικαίου, ζητήματα υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (πτωχεύσεις μικρού αντικειμένου, εξωδικαστικός συμβιβασμός, δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης), διοικητικού- δημοσιουπαλληλικού δικαίου, αστικού, οικογενειακού, εμπορικού, φορολογικού και ποινικού δικαίου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Όλγα Μπαλαούρα

healthpolicycongress.gr

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι Πρόεδρος και Διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στα οικονομικά, διοίκηση και στην πολιτική υγείας, καθώς επίσης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και ειδικότερα των νοσοκομείων καθώς διετέλεσε από το 2010 έως το 2014 Διοικήτρια του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως ειδική σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και έχει ασχοληθεί με την ένταξη δεικτών αποδοτικότητας και αξιολόγησης στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παράλληλα υπήρξε και ειδική σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες για ζητήματα και πολιτικές ανασυγκρότησης εθνικών συστημάτων υγείας. Είναι εθνική εκπρόσωπος για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο και ειδικότερα στη δημιουργία δικτύου ολοκληρωμένων κέντρων καρκίνου (Comprehensive Cancer Center).

Στο πλαίσιο αυτής της ιδιότητας έχει εντάξει το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας σε διαδικασία συνολικής διαπίστευσης από τον διεθνή οργανισμό OECI, προκειμένου να γίνει μέλος στο; Παγκόσμιο δίκτυο ολοκληρωμένων κέντρων Αντιμετώπισης του καρκίνου. Είναι μέλος σε επιτροπές για τον στρατηγικό σχεδιασμό της πολιτικής κατά του καρκίνου και έχει συμμετάσχει σε πολλές σχετικές ερευνητικές μελέτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ