Τρυφερό ενσταντανέ από τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας - Καπετάνιος ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την ελληνική σημαία να ανεμίζει

Με την "Αφροέσσα"

Μία υπέροχη οικογενειακή φωτογραφία από τις ετήσιες διακοπές της ελληνικής βασιλικής οικογένειας ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το ενημερωμένο account Greek Royal.

Συγκεκριμένα, απεικονίζονται ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' και η Βασίλισσα Άννα Μαρία της Ελλάδος με όλα τα μέλη της οικογένειας τους που είναι:

 

 

Ο διάδοχος Παύλος και η διάδοχος Μαρία-Σαντάλ με τα παιδιά τους: Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, Πρίγκιπας Κωνσταντίνος Αλέξιος, Πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας, Πρίγκιπας Οδυσσέας-Κίμων, Πρίγκιπας Αριστείδης-Σταύρος. Ακόμη, είναι οι θείοι τους και θείες Πριγκίπισσα Αλεξία, Πρίγκιπας Νικόλαος, Πριγκίπισσα Τατιάνα, Πριγκίπισσα Θεοδώρα, Πρίγκιπας Φίλιππος Κάρλος Μοράλες και τα ξαδέρφια - τα παιδιά της πριγκίπισσας Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες: Αριέρα, Άννα Μαρία, Κάρλος, Αμέλια.

Είναι μέσα στο ιστιοπλοϊκό τους με οδηγό τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και όπως φαίνεται πίσω τους ανεμίζει η ελληνική σημαία.

Να υπενθυμίσουμε ότι

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε αγοράσει το 2014 από τον Λιβανέζο επιχειρηματία, Μαρκ Σούρσοκ, μια ειδυλλιακή έκταση 9 στρεμμάτων, στο Πόρο Χέλι που περιλάμβανε μια υπέροχη βίλα στον Άγιο Αιμιλιανό (λίγα χιλιόμετρα νότια από το Πόρτο Χέλι).

Η έκταση περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία και μία έπαυλη με 12 κρεβατοκάμαρες, μαρμάρινα δάπεδα, πέτρινους τοίχους, πλακάκια από το Μαρόκο, σιντριβάνια και ρυάκια με ειδικό φωτισμό για ατμοσφαιρικούς περιπάτους την νύχτα, πισίνα 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας. Είναι ένα από τα σπίτια που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αραβική αρχιτεκτονική του, προφανώς προτίμηση του προκατόχου της.


instagram @pavlosgreece

Στα 60α γενέθλια της αγαπημένης του Άννας Μαρίας, μαζί με τα παιδιά τους δωρίζουν ένα ιστιοπλοϊκό. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το περιγράφει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, «Βασιλεύς Κωνσταντίνος, Χωρίς Τίτλο»: «Την ημέρα που έκλεινε τα 60 της χρόνια, το πρωί της 30ής Αυγούστου 2006, της ζήτησα να βγει στο μπαλκόνι με κλειστά τα μάτια και μέτωπο προς τη θάλασσα.

 

 

Όταν τα άνοιξε, αντίκρισε την “Αφροέσσα”, ένα παραδοσιακό καΐκι που ναυπηγήθηκε από τον Μπασιμακόπουλο στην Κοιλάδα Αργολίδας, ένα ψαροχώρι κοντά στο Πόρτο Χέλι. Γύρω, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να την αγκαλιάζουν και να τη φιλάνε, και εκείνη να κοιτά μια τα παιδιά, μια την “Αφρόεσσα” και μια εμένα».

Η Αφροέσσα ήταν για καιρό το σήμα κατατεθέν του αργολικού κόλπου και ξεχώριζε για τη φινέτσα της. Ο βασιλιάς τόνιζε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το σκάφος για όλη την οικογένεια: «Το καλοκαίρι έρχονται τα εγγόνια όπου και πηγαίνουν βόλτες στους κολπίσκους του Πόρτο Χελίου και στις Σπέτσες. Και τα καλοκαίρια, κάθε χρόνο, περιμένω τα εγγόνια μου που θα γεμίσουν το κατάστρωμα της Αφρόεσσας με φωνές, γέλια και ποδοβολητά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ