Πέθανε ο ηθοποιός Άνγκους Κλάουντ: Ο πρωταγωνιστής του «Euphoria» ήταν 25 ετών - Μία εβδομάδα πριν έχασε τον πατέρα του (φωτό & βίντεο)

Ο νεαρός ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε σοβαρές αυτοκτονικές τάσεις

Σε ηλικία 25 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του HBO, «Euphoria».

Ο νεαρός ηθοποιός Άνγκους Κλάουντ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι της οικογένειάς του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε: «Με την πιο βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε σήμερα έναν απίστευτο άνθρωπο. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι ότι ξέρουμε ότι ο Άνγκους βρίσκεται πλέον κοντά στον πατέρα του, ο οποίος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ελπίζουμε ο θάνατός του να αποτελέσει μια υπενθύμιση για τους άλλους ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρέπει να το παλεύουν σιωπηλά».

Αν και η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ο ηθοποιός έδινε μάχη για την ψυχική του υγεία. Πηγή κοντά στην οικογένειά του δήλωσε πως ο Άνγκους Κλάουντ μετά τον θάνατο του πατέρα του «πάλευε με σοβαρές αυτοκτονικές σκέψεις». Επιπλέον, αναφέρει πως ζούσε με την οικογένειά του, καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τη θλίψη του.

Ο Άνγκους Κλάουντ γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 10 Ιουλίου 1998. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του, καθώς είχε μικρότερες δίδυμες αδερφές, τη Μόλι και τη Φιόνα.

Σπούδασε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής της Σχολής Τεχνών του Όκλαντ, όπου και ήταν συμμαθητής μάλιστα, με τη συμπρωταγωνίστριά του, Ζεντάγια. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, αλλά και των πρώτων του χρόνων ως ενήλικας ασχολούταν με τον φωτισμό παραστάσεων, αλλά και την ηχοληψία.

Πριν τον ρόλο του στη σειρά του HBO «Euphoria», ο Κλάουντ δεν είχε την παραμικρή εμπειρία στον χώρο του θεάματος. Η μόνη του ενασχόληση με την υποκριτική ήταν στο γυμνάσιο, όταν και πήρε μέρος σε κάποιες σχολικές παραστάσεις.

Η διευθύντρια κάστινγκ της σειράς, Τζένιφερ Βεντίτι τον ανακάλυψε, ενώ εκείνος εργαζόταν στο εστιατόριο Woodlands στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εκείνος αρχικά, δεν πίστεψε ότι τον θέλει για κάποιον ρόλο και θεωρούσε ότι προσπαθούσε να τον εξαπατήσει. Τελικά όμως, τον έπεισε να μιλήσουν κι ο δρόμος ανοίχτηκε μπροστά του.

«Σίγουρα σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος απάτης», είχε πει σε συνέντευξή του στο iD. «Μετά μου έδειξαν τον ρόλο και ήταν πιο λογικό. Επειδή στο μυαλό μου σκεφτόμουν "με σταμάτησαν επειδή μοιάζω ότι θα μπορούσα να γίνω σταρ;". Mετά κατάλαβα ότι τελικά με ήθελαν επειδή μοιάζω ότι θα μπορούσα να γίνω έμπορος ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Όσο για την επιτυχία που γνώρισε ο ρόλος του, ανέφερε: «Η διαφορά μου με όλους τους επώνυμους είναι ότι εκείνοι ως επί το πλείστον, προσπαθούσαν να γίνουν διάσημοι. Δούλευαν σκληρά και είπαν "θα φτάσω στην κορυφή". Για μένα ήταν απλά μια πολύ καλή ευκαιρία για να πω όχι. Δεν είχα ιδέα όμως, ότι θα έφτανε τόσο μακριά».



Μετά τον ρόλο του «Fez» στη σειρά, κέρδισε ακόμα δύο μικρές συμμετοχές σε ταινίες αυτή τη φορά, το North Hollywood και το The Line. Εμφανίστηκε επίσης, σε κάποια μουσικά βίντεο για καλλιτέχνες όπως οι Becky G, Karol G και Juice WRLD.

Τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να συμμετάσχει σε μία ταινία της Universal Pictures δίπλα στους Katheryn Newton, Dan Stevens και Melissa Barrera, όμως μετά τον θάνατό του θα αντικατασταθεί, αφού τα γυρίσματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ