Αυτοί είναι οι 3 βασικοί λόγοι που τα ζευγάρια δε μιλάνε για τα προβλήματα στο σεξ - Επικρατεί ο φόβος ...

Αυτό είναι συχνό λάθος

Όταν υπάρχουν προβλήματα και δεν αναλύονται τότε αυτό οδηγεί σε αρνητικές επιπτώσεις ...

Ειδικά στο κομμάτι του σεξ το βασικό "εργαλείο" είναι η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού.

Διαφορετικά, το πρόβλημα όχι μόνο δεν επιλύεται αλλά αντιθέτως μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. 

Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια αποφεύγουν την επικοινωνιακή σύγκρουση επειδή τη θεωρούν απειλητική στα παρακάτω σημεία:

Απειλητική για τη σχέση

Φοβούνται ότι μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε σύγκρουση θα πλήξει τη σχέση τους. Έτσι, αποδέχονται τη σχέση τους όπως είναι, ακόμα κι όταν δε νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα σε αυτήν και προτιμούν να μην πουν τίποτα από το να διακινδυνεύσουν μια σύγκρουση που μπορεί μεν να τη βελτιώσει, αλλά έχει και πολλές πιθανότητες να την καταστρέψει.


freepik

Απειλητική για τον σύντροφο

Φοβούνται ότι μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε σύγκρουση θα πληγώσει τον σύντροφό τους.

Νοιάζονται περισσότερο για την καλή ψυχολογική κατάσταση του συντρόφου τους ακόμα κι όταν οι ίδιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από την πορεία της σχέσης. Και εδώ προτιμούν να σιωπήσουν από το να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθανθεί άβολα, ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση μέσα από την κουβέντα να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Απειλητική για τους ίδιους

Φοβούνται ότι μια τέτοια συζήτηση θα πληγώσει τους ίδιους. Αν αποκαλύψουν πολλά για τον εαυτό τους φοβούνται ότι θα εκτεθούν και ο σύντροφός τους θα τους αποδοκιμάσει και θα τους κάνει να αισθανθούν ντροπή.

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται την αποδοχή του συντρόφου τους και ο φόβος της απώλειάς της είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πολλοί αποφεύγουν από την αρχή να μιλούν για τόσο ευαίσθητα θέματα. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε ζευγάρια οι σεξουαλικές διαμάχες ήταν παρόμοιες με τις όλες τις υπόλοιπες και σε όλες, οι τρεις παραπάνω τύποι απειλής ήταν υψηλοί με τον τελευταίο να υπερέχει.

Ο κύριος λόγος λοιπόν που οι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλούν με τους συντρόφους τους για σεξουαλικά ζητήματα είναι επειδή θεωρούν μια τέτοια συζήτηση απειλητική για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πηγή: yo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ