Πέθανε ο τραγουδιστής Γκάρι Ράιτ: Ο σταρ των '80ς έπασχε από Πάρκινσον (βίντεο)

Ο τραγουδιστής πέθανε σπίτι του και την ανακοίνωση έκανε ο γιος του

Ο Τζάστιν Ράιτ, ο γιος του Γκάρι Ράιτ, ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του πέθανε τη Δευτέρα το πρωί στο σπίτι του στο Palos Verdes Estates, CA -- που βρίσκεται στο South Bay. Είχε διαγνωστεί με Πάρκινσον πριν από περίπου 5 ή 6 χρόνια, καθώς και με άνοια λίγο αργότερα.

Η ασθένεια του Πάρκινσον προχώρησε γρήγορα τον περασμένο χρόνο και ο Τζάστιν λέει ότι ο πατέρας του έχασε τελικά την ικανότητα να κινείται και να μιλάει. Τις τελευταίες ημέρες, όπως μας είπαν, οι νοσοκόμες που ήταν δίπλα στον Γκάρι Ράιτ, στο σπίτι του, έμπαινε στο τελευταίο του κεφάλαιο.

Η οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του -- η είδηση ​​για την οποία έχει ήδη αρχίσει να διαδίδεται στον μουσικό κόσμο.

Ο Stephen Bishop δημοσίευσε 2 φωτογραφίες του και του Gary, γράφοντας:

«Οι φωτογραφίες κρατούν πολύτιμες αναμνήσεις από την πρώτη και τελευταία φορά που μοιραστήκαμε τη σκηνή μαζί, μαζί με τον κοινό μας μουσικό φίλο John Ford Coley. Η ζωντανή προσωπικότητα και το εξαιρετικό ταλέντο του Gary έκαναν κάθε Η στιγμή μαζί είναι πραγματικά απολαυστική. Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Και προσθέτει, «Πάντα θα εκτιμώ τη ζεστασιά και την καλοσύνη που μου δείχνουν ο Γκάρι και η σύζυγός του Ρόουζ, και θα κρατώ για πάντα αγαπητές τις ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μου για περασμένες μέρες. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του, και τους οπαδούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Γκάρι, ίσως, θα τον θυμόμαστε καλύτερα για δύο τεράστια τραγούδια που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 - "Dream Weaver" και "Love is Alive" - αλλά ο κατάλογός είναι πολύ μεγάλος.

Κυκλοφόρησε 12 διαφορετικά άλμπουμ που χρονολογούνται από το 1970 ... για να μην αναφέρουμε εκατοντάδες συλλογών και συνεργασιών που έκανε με άλλους μουσικούς. Μία από τις διάσημες συνεργασίες στις οποίες συμμετείχε για λίγο δεν ήταν με κανέναν άλλον από τον πρώην Beatle George Harrison.

Ο Gary έπαιξε πλήκτρα στο άλμπουμ του George Harrison "All Things Must Pass" και πιστώνεται ότι βοήθησε και σε άλλα σόλο τραγούδια του George. Ο Τζορτζ ανταπέδωσε τη χάρη για ένα από τα άλμπουμ του Γκάρι, έχοντας δουλέψει στο "Footprints".

Ο Gary έχει κάνει πολλά για τη μουσική γενικά -- είναι επίσης γνωστός ως ένας από τους πρώτους mainstream καλλιτέχνες που εισήγαγε το συνθεσάιζερ στην ποπ ... που έχει γίνει βασικό στοιχείο στη μπιζ σήμερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ