Χρυσό μετάλλιο για Καραμανίδου-Θάνου στο Παγκόσμιο Κορασίδων - Άξιες πρωταθλήτριες της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία!

Οι Εστέλλα Καραμανίδου και Βασιλική Θάνου, μαζί με την αναπληρωματική Ισμήνη-Μαρία Καραβασίλη, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Τα δυο κορίτσια έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην πετυχημένη πορεία του ελληνικού υγρού στίβου και ειδικότερα του συγκεκριμένου αθλήματος.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε παγκόσμιο επίπεδο (σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία) και το δεύτερο μετάλλιο συνολικά. Να σημειώσουμε ότι το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική στο Μικτό Κόμπο.

Το εκπληκτικό ελληνικό ντουέτο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό και βαθμολογήθηκε με 262,3962 β. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό κόμπο.

Στη δεύτερη θέση τις Μανάμι Ντόντο και Νάο Σιραχάσε από την Ιαπωνία (261.5703 βαθμοί) και στην τρίτη τις Γκιζάλ Ακμπάρ και Κανάκο Φιλντ από τις ΗΠΑ (260.8923 βαθμοί).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ