Κερατίνη: Πώς μπορεί να ενδυναμώσει τα μαλλιά σας - Γιατί "χάνετε" κερατίνη - Επιλογές θεραπείας

Τι επιλογές θεραπείας με κερατίνη προτείνονται!

Η κερατίνη είναι ένα μόριο, μια πρωτεΐνη, που δρα φυσικά στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια εξασφαλίζοντας ελαστικότητα, λάμψη και δύναμη. Ωστόσο, ορισμένοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τη φυσική παραγωγή κερατίνης και να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σας.

Η κερατίνη είναι ένα μόριο, μια πρωτεΐνη, που δρα φυσικά στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια εξασφαλίζοντας ελαστικότητα, λάμψη και δύναμηΔείτε παρακάτω πως θα αποκαταστήσετε τη λάμψη και τη δύναμή τους.

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται φυσικά από το σώμα με τη διάσπαση των αμινοξέων των πρωτεϊνών που τρώμε ενισχύοντας τα λέπια του εξωτερικού στρώματος της τρίχας προστατεύοντας έτσι το εσωτερικό της τρίχας επιτρέποντάς της να διατηρεί τη δύναμη, τη λάμψη και την ελαστικότητά της.

Η τρίχα χωρίζεται σε 3 Mέρη:

  1. Μυελός: Κυψελοειδής πυρήνας από σάκχαρα και αμινοξέα
  2. Περιτρίχιο: Σκληρό στρώμα κερατίνης που περιβάλλει το μυελό της τρίχας
  3. Επιδερμίδα: Προστατευτική εξωτερική στιβάδα της τρίχας με επικαλυπτόμενες πλάκες κερατίνης

Η προστατευτική δράση της κερατίνης βοηθά επίσης στον περιορισμό του σπασίματος των τριχών και της τριχόπτωσης, ενισχύοντας τη δομή της τρίχας, η οποία θα είναι ισχυρότερη και θα παραμείνει περισσότερο σταθερά δομημένη.

Αιτίες φυσικής απώλειας κερατίνης

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση των μαλλιών σε επιθετικές διαδικασίες μπορεί να μειώσει την παραγωγή κερατίνης.

Περμανάντ, συχνές βαφές, ντεκαπάζ, χρήση ισιωτικού σε υψηλές θερμοκρασίες κ.α. μειώνουν τη φυσική προστατευτική δράση της κερατίνης αποδυναμώνοντας το εξωτερικό της στρώμα.

Άλλοι παράγοντες όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς και οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή της δομής των μαλλιών και απώλεια κερατίνης κάνοντάς τα θαμπά, ξηρά και εύθραυστα.

Η Επιστήμη Διάσωσης Μαλλιών

Για επαναφορά δύναμης και λάμψης μαλλιών χωρίς κερατίνη, πρέπει να τα τρέφετε σε βάθος για να αναγεννηθεί η δομή της τρίχας από τον πυρήνα της για ένα αποτέλεσμα που διαρκεί.

Δείτε παρακάτω τρόπους που μπορείτε να αποκαταστήσετε τη δύναμη και τη λάμψη σε μαλλιά που στερούνται κερατίνης.

Θεραπείες Κερατίνης στο Κομμωτήριο

Η θεραπεία κερατίνης Βραζιλίας είναι μια χρονοβόρα μέθοδος χρήσης κερατίνης που περιλαμβάνει πολλά βήματα.

Αρχικά, μια κρέμα που περιέχει φορμαλδεΰδη απλώνεται στα μαλλιά πριν στεγνώσουν και ισιωθούν στo κομμωτήριο.

Μόλις εφαρμοστεί η θεραπεία, δίνονται οδηγίες να διατηρηθούν τα μαλλιά στεγνά για αρκετές ημέρες έτσι ώστε όταν επισκεφθείτε πάλι το κομμωτήριο να αφαιρεθούν τα χημικά, να εφαρμοστεί μια ακόμη θεραπεία για σωστό αποτέλεσμα.

Αυτή η θεραπεία συνδυάζει επίσης τα οφέλη της ιστιδίνης που εξαλείφει τον χαλκό και ενισχύει την προστασία των ινών των μαλλιών και αυτά της βιταμίνης Β3 αμίδης, που καταπραΰνει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Οροί Κερατίνης, Σαμπουάν και Μαλακτικά Προϊόντα

Οι οροί, τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ κερατίνης, δεν μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τη θεραπεία κερατίνης στο κομμωτήριο.

Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι κάνουν τα μαλλιά πιο ανθεκτικά στη φθορά και τα επανορθώνουν από τη θερμότητα και τη βαφή, σύμφωνα με το yo.gr.

Συμπληρώματα Κερατίνης

Τα συμπληρώματα διατροφής κερατίνης, σε συνδυασμό και με άλλα απαραίτητα αμινοξέα, δομικά στοιχεία της τρίχας, διατίθενται σε μορφή σκόνης και κάψουλας.

Ωστόσο, σε περίπτωση υπερβολικής χρήσης, μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση πολλών πρωτεϊνών στο σώμα συνεπώς,συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση.

Αποτελέσματα Θεραπειών Κερατίνης

Με μια σωστή διαδικασία και φροντίδα μπορείτε να επωφεληθείτε από λεία, λαμπερά και απαλά μαλλιά με αποτελέσματα που διαρκούν 3 έως 4 μήνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ