Ο Βασιλιάς Κάρολος γράφει ιστορία: Ο λόγος του στο Γαλλικό κοινοβούλιο - Μίλησε για την υπερθέρμανση του πλανήτη & ζήτησε "συμφωνία βιωσιμότητας" με τη Γαλλία (φωτό - βίντεο)

Έγινε ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που μίλησε στη γαλλική Γερουσία

Ο βασιλιάς Κάρολος έγραψε ιστορία σήμερα, καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που μίλησε στη γαλλική Γερουσία - και χρησιμοποίησε την ομιλία του για να δηλώσει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι "η πιο υπαρξιακή μας πρόκληση" - λίγες ώρες αφότου ο Rishi Sunak έβαλε φρένο στο Net Zero.

Ο μονάρχης μίλησε για τη στενή φιλία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, αλλά επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας μια νέα "entente cordiale" (Εγκάρδια Συνεννόηση) ειδικά για την "αντιμετώπιση της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα".

Δείτε επίσης: Όλα όσα έγινα στο δείπνο προς τιμήν του Καρόλου στις Βερσαλλίες - Με royal blue δημιουργίες Dior, η Βασίλισσα Καμίλα & η Μπριζίτ Μακρόν, οι 160 καλεσμένοι, το μενού (φωτό - βίντεο)

Image

Twitter/Evening Standard

Μιλώντας σε άψογα γαλλικά, ο Κάρολος πρότεινε ότι η Γαλλία και η Βρετανία χρειάζονται την ίδια ενότητα που επέδειξαν στους Παγκόσμιους Πολέμους και τώρα στην Ουκρανία για να "σταθούν μαζί" για το περιβάλλον .

Ο Κάρολος δήλωσε: "Η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας είναι τόσο μεγάλη όσο και σοβαρή. Αυτά τα τρομακτικά γεγονότα κατέδειξαν για άλλη μια φορά την ευθραυστότητα τόσων πολλών πραγμάτων που θεωρούμε πολύτιμα.

 

 

Όπως είμαστε ενωμένοι ενάντια στη στρατιωτική επιθετικότητα, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού για να προστατεύσουμε τον κόσμο από την πιο υπαρξιακή μας πρόκληση - αυτή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής της φύσης.

 

"Ας διαφυλάξουμε και ας καλλιεργήσουμε, επομένως, την αμοιβαία μας φιλία. Ας την ανανεώσουμε για τις μελλοντικές γενιές, έτσι ώστε, θα ήθελα να προτείνω, να γίνει επίσης μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα (entente pour la durabilite) - προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα. Ας προχωρήσουμε μπροστά με ελπίδα και θάρρος και ας το κάνουμε μαζί".

 

 

 

 

Ο Κάρολος μίλησε την ώρα που ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ περνούσε στην επίθεση για τα σχέδιά του να καθυστερήσει μια σειρά από εμβληματικές περιβαλλοντικές αλλαγές, επιμένοντας ότι πιστεύει "με πάθος" στην επίτευξη του στόχου για το 2050 Net Zero, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει χωρίς να επιβαρύνει τους Βρετανούς με λογαριασμούς έως και 15. 000 λίρες για την επίτευξη των πράσινων στόχων, αναφέρει η Daily Mail.

Image

Image

Τwitter/Eostre

Ο βασιλιάς διανύει τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία. 

Μιλώντας σήμερα στο Παρίσι, ο βασιλιάς μίλησε για την αγάπη του για τη Γαλλία και δεσμεύτηκε να ενισχύσει την "απαραίτητη" σχέση Γαλλίας-Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων και για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ