Η Dimple που θέλει να τον λένε "αυτός" και η Manisha παντρεύτηκαν στην Ινδία και ξέσπασε σάλος - Τα κορίτσια όμως είχαν και την ευλογία των γονιών τους (φωτό)

Το ευτυχισμένο ζευγάρι παντρεύτηκε παρά τα εμπόδια.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Ινδία μετά τον γάμο ενός ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριού. Η 27χρονη Dimple που επιθυμεί να χρησιμοποιεί αρσενικές αντωνυμίες και η 21χρονη Manisha παντρεύτηκαν στην πόλη Bathinda στο βόρειο κρατίδιο Παντζάμπ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο γάμος έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα και αμέσως ξεκίνησε μια σειρά αρνητικών σχολίων, καθώς η Ινδία είναι μια συντηρητική χώρα και δεν είναι συχνές τέτοιες ειδήσεις. Ωστόσο, οι γονείς του ζεύγους ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι και ευλόγησαν την ένωσή τους.

Να σημειωθεί ότι ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ακόμα νόμιμος στην Ινδία. Η χώρα βρίσκεται σε αναμονή για την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμοποίηση. Παρόλα αυτά, τα δυο κορίτσια βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τον νόμο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε μια gurdwara - έναν ναό. Ο γάμος επικρίθηκε από τον ανώτατο ιερέα του σιχισμού Giani Raghbir Singh, ο οποίος δήλωσε ότι "ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν αφύσικος και αντίθετος με την ηθική των Σιχ".

Τον γάμο επικύρωσαν ο Guru Granth Sahib και ο ιερέας Hardev Singh, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο ιερέας ανέφερε ότι δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για δυο γυναίκες, επειδή η μια από αυτές φορούσε τουρμπάνι. Από την άλλη πλευρά, η Dimple ισχυρίζεται ότι είχαν προσκομίσει αντίγραφα των αποδεικτικών στοιχείων ταυτότητάς τους.

bbc.com

Η Dimple είναι από την περιοχή Mansa ενώ η Manisha από την Bathinda. Η Dimple είναι μια Jatt Sikh της ανώτερης κάστας, ενώ η Manisha, μια Dalit Hindu.

bbc.com

Η πρόταση γάμου και οι δυσκολίες που συνάντησαν

Ο Ντιμπλ και η Μανίσα γνωρίστηκαν σε ένα εργοστάσιο ρούχων. Ο Ντιμπλ σκεφτόταν να κάνει επέμβαση μετάβασης φύλου, αλλά δεν το έκανε μετά τις ανησυχίες των γονιών του.

«Είχα σχέση με μια κοπέλα για πέντε χρόνια. Χωρίσαμε νωρίτερα φέτος και μετά βγήκα με μια άλλη κοπέλα για λίγους μήνες αλλά δεν δούλεψε.», ανέφερε ο Ντιμπλ.

Η πρόταση γάμου δεν άργησε πολύ να έρθει. Τα φτιάξανε και λίγες μέρες μετά ήρθε η πρόταση γάμου, η οποία έγινε τηλεφωνικά

«Η μητέρα μου μου είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να παντρευτώ ένα κορίτσι. Τελικά, την έπεισα ότι αν ήθελε την ευτυχία μου, τότε έπρεπε να με αφήσει να παντρευτώ όποιον ήθελα. Αφού συμφώνησε έπεισε και τον πατέρα μου» λέει η Μανίσα.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ