Σπάνιες εμφανίσεις στο Ηρώδειο για τον Χρήστο Λεοντή: Βένια Μητροπάνου, Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Παππάς με την κοκκινομάλλα σύζυγό του (φωτό)

Χρήστος Λεοντής "60 χρόνια μαζί.

Τον Μάρτιο του 1963, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, στην παρθενική τους συναυλία, όπου για πρώτη φορά παρουσίαζαν, τη μουσική και τα τραγούδια τους στο κοινό.

Τρεις μήνες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις, τον παρουσίασε στο θεατρόφιλο κοινό με ευχές και θερμά λόγια, στη «Μαγική Πόλη», την παράσταση που ανέβασε με τον Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο «Παρκ».

Ήταν το βάπτισμα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στον μαγικό χώρο της μουσικής.

Φέτος έκλεισαν 60 χρόνια σ' αυτό το ταξίδι. 

Αυτή η συγκυρία, έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Λεοντή να ξαναβρεθεί και να συνταξιδέψει πάλι με τον κόσμο με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση που ανέτρεξε σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της εξηντάχρονης πορείας.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: "Ambitus" Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης (διδασκαλία Κατερίνα Βασιλικού) και των Δήμων Κηφισιάς & Βύρωνα (διδασκαλία Θανάσης Αρβανίτης).

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» για την ενίσχυση των σκοπών του.

Στην όμορφη αυτή μουσική βραδιά βρέθηκαν οι: Βένια Μητροπάνου, Ουρανία Μελαμπιανάκη Ξυλούρη, Ρηνιώ Ξυλούρη, Δημήτρης Κουτσούμπας , ο Νίκος Παππάς με την κοκκινομάλλα σύζυγό του και πολλά ακόμα πρόσωπα της ελληνικής showbiz. 

Δείτε όλες τις φωτό στο slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ