Ματίνα Παγώνη: ''Πρέπει να φοράει μάσκα ο κόσμος... έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά 14%'' - Καμπανάκι από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ (βίντεο)

Τι είπε για τον Covid και τα εμβόλια της γρίπης... 

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης, να αυξάνονται και πάλι κα τη νέα παραλλαγή Pirola να κάνει την εμφάνισή της, οι γιατροί έχουν αρχίσει να ανησυχούν και πάλι.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη,  προεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Σήμερα», για το τι μέλλει γενέσθαι

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εμβόλια της γρίπης. Η ίδια διευκρίνησε πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχες νοέμβρη χωρίς συνταγή», δήλωσε

 

κορωνοϊού

 

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκέιμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή.

Δείτε επίσης: Ματίνα Παγώνη: ''Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα Covid-19 - Ήρθε και στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola'' (βίντεο)

Σχετικά με τα απλά εμβόλια, δήλωσε πως «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή».

«Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να εμβολιάζονται από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

14% αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Αναφορικά με τον κορωνοιό, η κ. Παγώνη δήλωσε πως θα δοθούν οδηγίες από την επιτροπή εμβολιασμού.

«Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ