Ζακ Γαλιφιανάκης: Ο Έλληνας κωμικός του Χόλιγουντ από τα… Χανιά - 54 έγινε ο πρωταγωνιστής του περίφημου Hangover

Ο ελληνικής καταγωγής Ζακ Γαλιφιανάκης έκλεισε χθες τα 54!

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης είναι Αμερικανός ηθοποιός με ελληνική καταγωγή, γνωστός για τη σειρά ταινιών Hangover. Αν και έχει γεννηθεί στην Αμερική, ο Ζακ δεν ξεχνάει τις ρίζες του.

Ο γνωστός κωμικός γεννήθηκε στη 1 Οκτωβρίου του 1969 στο Γουίλκισμπορο της Βόρειας Καρολίνας. Η μητέρα του έχει καταγωγή από τη Σκωτία και ο πατέρας του από την Κρήτη, με τον παππού και τη γιαγιά του να έρχονται μετανάστες στις ΗΠΑ. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Γκρεγκ, και μια μικρότερη αδελφή, τη Μέριτ.

Φοίτησε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Ο Γαλιφιανάκης έπαιξε το ρόλο του Άλαν Γκάρνερ στην επιτυχημένη κωμωδία The Hangover και κέρδισε ένα MTV Movie Award για καλύτερο κωμικό.



Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες πέρα από το The Hangover (2009) και τα The Hangover II (2011) και The Hangover III (2013). Μερικές από αυτές είναι τα: Μη σπρώχνεις, έρχομαι (2010), Birdman και Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας (2014).

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης είναι επίσης οικοδεσπότης στο βραβευμένο με Emmy τοκ-σόου, Between Two Ferns with Zach Galifianakis, στο οποίο έχει πάρει συνέντευξη από διάφορους διάσημους, μεταξύ των οποίων από τον Μπραντ Πιτ και τη Νάταλι Πόρτμαν, καθώς και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο γάμος με την Quinn Lundberg

Στις 10 Αυγούστου παντρεύτηκε την 40χρονη επιχειρηματία Quinn Lundberg. Το μυστήριο τελέστηκε σε ένα κτήμα στο Βανκούβερ του Καναδά σε κλειστό κύκλο.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει και δυο γιους.

Σε βάφτιση στην Κρήτη ο Ζακ Γαλιφιανάκης

Την Κυριακή, 26 Ιουνίου του 2022, ο γνωστός κωμικός ηθοποιός έγινε νονός στην Κρήτη. Βάφτισε τη μικρή Κατερίνα, κόρη της Άρτζι και του πρώτου του ξαδέρφου Νικολάου Γαλυφιανάκη.

Το μυστήριο της βάφτισης τελέστηκε στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στα Χανιά.

Αν και ο ηθοποιός δεν επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, όταν βρίσκει την ευκαιρία το επιχειρεί. Φαίνεται, μάλιστα, ότι είναι αρκετά δεμένος με τους συγγενείς του στην Κρήτη.

neakriti.gr

neakriti.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βάπτιση στο neakriti.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ