Χειροτεχνία από κολοκύθα: Διακοσμητικές ιδέες για το πορτοκαλί χοντρούτσικο γλυκούτσικο λαχανικό

Το Halloween πλησιάζει και η κολοκύθα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Δημιουργήστε με το απόλυτο λαχανικό του φθινοπώρου!

Η συγκομιδή του φθινοπώρου περιμένει ειρηνικά στα ράφια των κυλικείων. Κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνα και κολοκύθες θα σας ευχαριστήσουν το χειμώνα για πολύ καιρό, θυμίζοντας το ζεστό και επιτυχημένο καλοκαίρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κολοκύθα όχι μόνο ως προϊόν διατροφής, αλλά και να κάνετε μια ενδιαφέρουσα εσωτερική διακόσμηση.

Το πορτοκαλί φωτεινό χρώμα κολοκύθας είναι ιδανικό για χειροτεχνίες με θέμα το φθινόπωρο. Τα μαλακά στρογγυλά σχήματα ταιριάζουν απόλυτα σε οποιαδήποτε σύνθεση. Είναι εύκολο να κοπεί η κολοκύθα και μπορείτε να απεικονίσετε σε αυτή οποιοδήποτε σχέδιο που θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν διάφοροι κανόνες για τη δημιουργία τεχνητών κολοκύθας:

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόπτη για να κόψετε.

Μπορεί να κοπεί από ακατέργαστη ή αποξηραμένη κολοκύθα. Θυμηθείτε ότι το ακατέργαστο θα γίνει γρήγορα άχρηστο και θα χάσει το σχήμα του. Για να προετοιμάσετε μια κολοκύθα, ξεφλουδίστε τους σπόρους και τον πολτό, γεμίστε τη με εφημερίδες ή χαρτί και αφήστε τη για 2-3 εβδομάδες (αλλάζοντας περιοδικά το γέμισμα). Για αγγεία και πιάτα είναι καλύτερα να στεγνώσει η κολοκύθα για αρκετούς μήνες.

Διαφορετικές ποικιλίες κολοκύθας

Για τις τέχνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια κανονική κολοκύθα ή διάφορες διακοσμητικές ποικιλίες. Μια τεράστια ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για δημιουργικότητα:

Μανταρίνι ή σφαιρικό
Μικρές κολοκύθες με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 10 cm είναι εύχρηστες για κεριά ή ως ντεκόρ για μεγάλα βάζα.

Αχλαδιού
Σε εμφάνιση, είναι πολύ παρόμοια με ένα αχλάδι, έχουν μια κίτρινη απόχρωση και μερικές φορές δύο χρώματα: κίτρινο και πράσινο. Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα βάζο με λουλούδια, ένα παραλληλόγραμμο σχήμα θα κρατήσει μια μικρή ανθοδέσμη και ένας σταθερός πυθμένας δεν θα το αφήσει να πέσει.

Wimpy
Κατάλληλο για διάφορες κατασκευές όπως γουρουνάκι, καλάθια ή decoupage.

Κολοκύθες σαν κορώνα
Το σχήμα κορώνας ανοίγει ευρύ πεδίο για διάφορους χειρισμούς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κηροπήγια, διακοσμητικά καπέλα ή μπολ σούπας.

freepik

Χειροτεχνία από διακοσμητική κολοκύθα

Η διακοσμητική κολοκύθα διαφέρει από το συνηθισμένο μέγεθος (είναι μικρότερη) και ακατάλληλη για κατανάλωση, καλλιεργείται αποκλειστικά για αισθητικούς σκοπούς.

Αφού ωριμάσει ο καρπός, μπορείτε να επεκτείνετε τη ζωή του μετατρέποντάς τον σε ένα αστείο μικρό πράγμα:

Craft "House Pumpkin"
Μια μεγάλη κολοκύθα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό σπίτι:

  • κομμένα παράθυρα και πόρτες
  • βγάλτε όλο το εσωτερικό της κολοκύθας
  • για διακόσμηση προσθέστε τσόχες, παντζούρια και πλαίσια
  • σωλήνα για τη σόμπα, το φως από το κερί και το σπίτι σας είναι έτοιμο

vilashes.ru

Τέχνη "σαλιγκάρι κολοκύθας"
Η στρογγυλή κολοκύθα είναι πολύ παρόμοια με ένα κέλυφος σαλιγκαριού. Για το κεφάλι πάρτε ένα μικρό κολοκυθάκι. Για να γίνει η κολοκύθα σταθερή, κόψτε ένα μικρό κομμάτι από την πλευρά. Προσθέστε τα μάτια, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με ένα σαλιγκάρι.

vilashes.ru

Χειροποίητη κολοκύθα με λουλούδια

Η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάζο για λουλούδια. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με λουλούδια ή να χαράξετε ένα floral μοτίβο.

freepik

Κερί κολοκύθας
Οι μικρές κολοκύθες είναι ιδανικές για κεριά. Απλά κόψτε την κορυφή. Η χειροτεχνία από μια μικρή κολοκύθα είναι ευπροσάρμοστη και γρήγορη στην κατασκευή. Μπορείτε να δώσετε τα κεριά σε φίλους ή γνωστούς. Τέτοια κεριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν ένα τραπέζι γάμου για μια γιορτή του φθινοπώρου.

vilashes.ru

Καλάθι κολοκύθας

Χρησιμοποιήστε μεγάλες και επίπεδες κολοκύθες για καλάθια. Παρά την εξωτερική τους ευθραυστότητα, θα σας κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως λαβή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο στερεωμένο και στις δύο πλευρές και κλειστό στην κορυφή με σχοινί ή σπάγκο. Σε ένα τέτοιο καλάθι μπορείτε να κρατάτε γλυκά, φρούτα ή λουλούδια. Επίσης, ένα καλάθι από φρέσκες κολοκύθες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δροσίσει κρασιά με την προσθήκη πάγου μέσα.

Βάψτε την κολοκύθα
Μπορείτε να βάψετε ξανά την κολοκύθα σε οποιοδήποτε χρώμα και ακόμη και να διακοσμήσετε την αποσύνθεση χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας τεχνική.

Craft "Ρολόι από την κολοκύθα"
Σε μια καλά αποξηραμένη κολοκύθα, μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολόι. Θα διακοσμήσει όμορφα το σπίτι σας ή θα αποτελέσει ένα μεγάλο δώρο.

vilashes.ru

Χειροτεχνία στον κήπο

Οι κολοκύθες που καλλιεργούνται στον κήπο σας θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για τον κήπο. Διάφορα αγγεία και καλάθια, φανάρια και κηροπήγια είναι πάντοτε όμορφα στην ύπαιθρο. Σε ένα βροχερό τοπίο θα ταιριάξουν τέλεια!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από χειροτεχνίες στο vilashes.ru

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ