Ταξίδι στο κόκκινο! Κοπεγχάγη ή Λισαβόνα, Καππαδοκία ή Δελχί - Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Απίθανοι προορισμοί σας περιμένουν!

Τα Manessis Traveέχουν να μας προτείνουν υπέροχα ταξίδια στο εξωτερικό!

Κοπεγχάγη

4 μέρες αεροπορικώς με AEGEAN στην Κοπεγχάγη. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.  

Αναχωρήσεις: 24/12

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Κοπεγχάγη, Περιήγηση πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN AIRLINES για Κοπεγχάγη. Άφιξη και περιήγηση στην φαντασμαγορικά στολισμένη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία του εντυπωσιακού Δημαρχείου, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε΄, τα ογκώδη ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το σπίτι όπου έζησε ένα μέρος της ζωής του ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το κανάλι Νίχαβν με τα πολύχρωμα σπίτια και τα αραγμένα ιστιοφόρα κ.ά. Τελευταία μας στάση θα είναι στην παραλία Λαγκελίνιε, όπου θα δούμε το ύψους 1,25 μέτρων χάλκινο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας (den Lille Havfrue), το σύμβολο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος, για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή την αυτόνομη κοινότητα Christiania, μια μποέμ γειτονιά που ιδρύθηκε το 1971 με το όραμα ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο IMPERIAL COPENHAGEN 4* . Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε μαζί με τον αρχηγό μας στον περίφημο πεζόδρομο Στρόγκετ (Stroget), έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Κοπεγχάγη, Τίβολι

Σήμερα θα επισκεφθείτε μαζί με τον αρχηγό μας το Τίβολι (το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται), το δεύτερο παλαιότερο πάρκο αναψυχής του κόσμου, το οποίο κατά την περίοδο αυτή μετατρέπεται σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά έκτασης 2000 τετραγωνικών μέτρων. Το νεραϊδένιο αυτό σκηνικό πλαισιώνουν εξωτικά περίπτερα, διακοσμημένα συμφώνα με την Σκανδιναβική παράδοση. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά και να γευθείτε τοπικές λιχουδιές. Τα παιδιά σας θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη - τον Γιουλεμάντεν - και τους βοηθούς του, μπορούν να κάνουν πατινάζ ή rollecoasters και να δοκιμάσουν τα γκλασαρισμένα γλυκά με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

Κοπεγχάγη, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή σε παλάτια/κάστρα
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης μπορείτε να λάβετε μέρος σε μία προαιρετική εκδρομή στο κάστρο Κρόνμποργκ και στο παλάτι Φρεντερίκσμποργκ. Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση (έξοδα ατομικά) για το κάστρο Κρόνμποργκ του 15ου αιώνα, που παραμένει άθικτο και έγινε γνωστό, καθώς ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί την πλοκή του Άμλετ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ, περίπου 45 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη. Θα ακολουθήσουμε την πανέμορφη παραλιακή διαδρομή που ονομάζεται "Δανέζικη Ριβιέρα". Συνεχίζουμε την περιήγησή μας προς το αναγεννησιακό παλάτι Φρεντερίκσμποργκ (Frederiksborg), το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, που στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της Δανίας. Επιστροφή στην Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

Κοπεγχάγη - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Λισαβόνα

4 μέρες αεροπορικώς σε Λισαβόνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Φάτιμα - Όμπιτους - Ναζαρέ. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ καθημερινά.

Αναχωρήσεις: 9,23/11

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα – Λισαβόνα
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Πορτογαλική πρωτεύουσα, την επτάλοφη Λισαβόνα (Lisboa-Λισμπόα). Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη η Λισαβόνα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου (Rio Tejus-Ρίου Τέζους) είναι μιά σύγχρονη μητρόπολη, ιδιαίτερης ομορφιάς που διατηρεί την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης. Με πολλά ανάκτορα, μοναστήρια, κάστρο, αλλά και υπερσύγχρονα κτίρια, καθώς και πανέμορφες λεωφόρους, πλατείες και δρόμους που διασχίζουν τα χαρακτηριστικά γραφικά τραμ. Η Λισαβόνα είναι μιά από τις πιό ενδιαφέρουσες και πολυτραγουδισμένες πόλεις του κόσμου. Η πόλη με τη σκιά του μεγάλου της ποιητή Fernando Pessoa. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περίπατος και πρώτη γνωριμία με την πόλη.Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Λισαβόνα. Ξενάγηση
Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην πόλη και τα μνημεία της. Φεύγοντας από το ξενοδοχείο μας, θα διασχίσουμε την καταπράσινη "Αβενίδα ντα Λιμπερτάδε" (Avenida da Liberdade-Λεωφόρο Ελευθερίας) που τη στολίζουν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κτήρια της Πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με τους δρόμους της Κάτω Πόλης (Baixa-Μπάισα) και θα κατευθυνθούμε γιά ένα σύντομο περίπατο στην ονομαστή Αλφάμα (Alfama). Στην πλαγιά, ανάμεσα στο Κάστρο και τον Τάγο, με στενά δρομάκια και γραφικά σπίτια που καλύπτονται από πολύχρωμα πλακάκια (azulejos-αζουλέζους). Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών που διαθέτει μιά μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή αμαξών της βασιλικής οικογένειας από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα. Η συλλογή αυτή θεωρείται η πιό αξιόλογη στο είδος της παγκοσμίως και επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους, όσο και την επιρροή της τέχνης στον διάκοσμό τους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και κατευθυνόμαστε στην περιοχή Μπελέιν (Belem-Βηθλεέμ). Η πρώτη μας στάση είναι στις όχθες του Τάγου. Θα δούμε τον Πύργο της Μπελέιν (Torre de Belém) γνωστό και ως πύργο του Αγίου Βικεντίου, το Μνημείο των Ανακαλύψεων ( Padrão dos Descobrimentos), αλλά και το χάρτη στο δάπεδο, μπροστά στο Μνημείο των Ανακαλύψεων που απεικονίζει τις θαλάσσιες οδούς των Πορτογάλων θαλασσοπόρων κατά το 15ο και 16ο αιώνα.

Τελευταία στάση μας, είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Mosteiro dos Jerόnimos), το εμβληματικό Μοναστήρι της Λισαβόνας, το πιό σημαντικό μνημείο της δύναμης και του πλούτου της αποικιοκρατικής Πορτογαλίας που ολοκληρώθηκε με τα χρήματα του φόρου του πιπεριού!Το μοναστήρι ξεκίνησε να κτίζεται το 1501 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν αιώνα αργότερα. Εδώ, πέρασε προσευχόμενος την τελευταία του βραδιά ο Βάσκο ντα Γκάμα, πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Αποτελεί το κορυφαίο δείγμα του μοναδικά Πορτογαλικού διακοσμητικού ρυθμού Μανουελίνο. Στο ναό του Μοναστηριού, τη Santa Maria de Belem (την Παναγία της Βηθλεέμ) βρίσκονται οι τάφοι των βασιλιά Μανουέλ Ι, του Βάσκο ντα Γκάμα, των ποιητών Λουί ντε Καμόες και Φερνάντο Πεσσόα. Μαζί με τον Πύργο της Μπελέιν ανήκουν στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σημερινή μας ξενάγηση τελειώνει εδώ. Το πούλμαν επιστρέφει στο ξενοδοχείο έστω και γιά ένα άτομο. Εμείς σας προτείνουμε να παραμείνετε στην περιοχή, να την εξερευνήσετε και να την απολαύσετε αφού πρώτα γευθείτε τα ονομαστά γλυκά, τα pasteis de Belem (παστέις ντε Μπελέιν), στο πιό γνωστό και ιστορικό ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται εκεί. Το απόγευμα επισκεφθείτε το κάστρο (Castelo de Sao Jorge-Καστέλου ντε Σάου Ζόρζε) και περιπλανηθείτε στα σοκάκια της Αλφάμα. Κάντε βόλτες με το διάσημο τραμ 28. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την Αmalia Rodrigues.

3η ΜΕΡΑ
Λισαβόνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπου ντα Ρόκα - Πάρκο των Εθνών
Πρωινή αναχώρηση για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας. Διασχίζοντας τους δρόμους του κοσμοπολίτικου Εστορίλ (Estoril) με τις πολυτελείς επαύλεις του και το διάσημο καζίνο , κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στο γειτονικό του Κασκάις (Cascais), κάποτε ψαροχώρι που το επέλεξε η βασιλική οικογένεια το 19ο αι. για θερινή κατοικία και σήμερα είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Επόμενος σταθμός μας, η ρομαντική Σίντρα (Sintra), που συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη είναι γεμάτη παλάτια. Σύμβολό της είναι το Palacio National de Sintra (το Εθνικό Παλάτι της Σίντρα), απ΄ όπου μπορούμε να ξεχυθούμε στην πόλη και να την απολαύσουμε. Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στο Κάμπου ντα Ρόκα (Cabo da Roca), το ακρωτήρι που αποτελεί το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ο Πορτογάλος ποιητής Luis de Camoes το περιγράφει σαν "το μέρος όπου η γη τελειώνει και αρχίζει η θάλασα". Επιστροφή στη Λισαβόνα. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε ν αποβιβασθείτε στο Πάρκο των Εθνών (Parque das Nacoes). Εδώ, θα δείτε το σύγχρονο πρόσωπο της Λισαβόνας. Η ανάπλαση της περιοχής έγινε με αφορμή την διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης (EXPO) του 1998, αφιερωμένη στους Ωκεανούς. Υπάρχουν υπερσύγχρονα κτίρια, χώροι συνεδρίων και εκθέσεων, μουσεία, ξενοδοχεία, χώροι τέχνης και παραστάσεων, ο εντυπωσιακός Πύργος Βάσκο ντα Γκάμα ύψους 145 μέτρων, το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, η γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου και το ονομαστό ενυδρείο (Oceanario de Lisboa). Κάντε τους περιπάτους σας, επισκεφθείτε το ενυδρείο, πάρτε το τελεφερίκ κι απολαύστε από ψηλά την περιοχή. Επιστροφή με Μετρό στο ξενοδοχείο (στάση Μετρό Oriente με την εντυπωσιακή οροφή του Καλατράβα). Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Λισαβόνα – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Γιορτές στην Καππαδοκία & Χερσόνησο Ερυθραίας

9 μέρες αεροπορικώς σε Καππαδοκία και Χερσόνησος της Ερυθραίας με Ικόνιο, Ιεράπολη/Παμούκαλε, Έφεσο, Κιρκιντζέ και Σμύρνη Καισάρεια, Προκόπι, Κοιλάδες Πασαμπάγκ, Ιχλάρα & Γκιόρεμε, Ουτσχισάρ, Άβανος, Σινασσός, Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμές  Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4* sup με ημιδιατροφή.

Αναχωρήσεις: 24/12

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Καισάρεια - Προκόπι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή με τα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Προκόπι - Άβανος - Κοιλάδα Πασαμπάγκ - Προκόπι, Προαιρετική βόλτα με αερόστατα
Σήμερα το πρωί ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο. Πρώτος μας σταθμός η Άβανος, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου ποταμού (Κιζίλ Ιρμάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαμπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) με τους χαρακτηριστικούς βράχους-κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ και τα πιο φωτογραφημένα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Προκόπι - Κοιλάδα Γκιόρεμε - Ουτσχισάρ - Προκόπι, Χορός των Δερβίσηδων
Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταίος μας σταθμός, η πανέμορφη μικρή τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ (Uçhisar), κτισμένη ψηλά στον βράχο, από το κάστρο της οποίας θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον εκστατικό Χορό των Δερβίσηδων, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, στην προσπάθειά τους να ενωθούν με τον Θεό. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ
Προκόπι - Σινασσός - Μαλακοπή - Κοιλάδα Ιχλάρα - Καρβάλη
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην μικρή κωμόπολη Σινασσό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa) με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα φθάσουμε στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου, Derinkuyu), που είναι σκαμμένη περίπου 80 μέτρα κάτω από έναν λόφο με ολόκληρα δωμάτια, αποθήκες, εκκλησάκια κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Προκόπι - Κοιλάδα Ιχλάρα – Καρβάλη – Ακ Σαράι – Ικόνιο.
Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μέρος της κοιλάδας Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες. Επόμενοι σταθμοί μας θα είναι στον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης - πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού - και στο Ακσαράι (Αρχελαΐς), μία πόλη-σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο Ικόνιο, την πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους από 1097 έως το 1243. Σήμερα είναι μια πόλη βαθειά θρησκευόμενη, με πολλά τεμένη και ιδιαίτερα συντηρητικούς κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η ΜΕΡΑ
Ικόνιο - Ιεράπολη/Παμούκκαλε
Πρωινή περιήγηση στο Ικόνιο και αναχώρηση για την Ιεράπολη/Παμούκκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκκαλε, το "Κάστρο από Βαμβάκι", είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής - ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Ιεράπολη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Σμύρνη
Πρωινή αναχώρηση για τα Μικρασιατικά παράλια. Πρώτη μας στάση η Έφεσος, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, το Αρτεμίσιο και άλλα μνημεία που μαρτυρούν το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στο κοντινό χωριό Κιρκιντζέ (Şirince/Σιριντσέ), τον τόπο όπου γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου. Συνεχίζουμε για την Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ
Σμύρνη, Ξενάγηση - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμές - Σμύρνη, Χερσόνησος της Ερυθραίας
Η πρωινή μας ξενάγηση στην Σμύρνη θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, σήμα κατατεθέν της πόλης, που δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή. Περνώντας από την προκυμαία θα δούμε κάποια διατηρητέα σπίτια, που γλίτωσαν από την καταστροφική φωτιά του 1922. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Χερσόνησο της Ερυθραίας (Karaburun Yarımadası) μία από τις μεγαλύτερες χερσονήσους της Τουρκίας, που μαζί με την περιοχή της Τρωάδας αποτελούν τα δυτικότερα σημεία της Μικράς Ασίας. Βρίσκεται δυτικά της Σμύρνης απέναντι από την Χίο και χωρίζει τον Κόλπο της Σμύρνης από τον Κόλπο της Εφέσου. Η χερσόνησος πήρε το όνομά της από την αρχαία Ελληνική πόλη Ερυθρές που βρισκόταν στην δυτική ακτή της χερσονήσου. Πρώτη μας στάση θα είναι στην γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τα Βουρλά. Συνεχίζουμε μέχρι τα πανέμορφα Αλάτσατα, ένα κουκλίστικο χωριουδάκι περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τον Τσεσμέ. Αρχοντικά που θυμίζουν Μάνη, πετρόχτιστα δρομάκια, σοκάκια, γραφικά καφέ, μικρά μαγαζάκια. Θα περπατήσουμε στο γραφικό κέντρο και θα περιπλανηθούμε στις όμορφες γειτονιές, φθάνοντας μέχρι τους ανεμόμυλους με την υπέροχη θέα. Τέλος, θα κάνουμε μια στάση στον γειτονικό Τσεσμέ με το γραφικό λιμάνι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γεμάτοι υπέροχες εικόνες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ
Σμύρνη - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Γιορτές στην Ινδία - Χρυσό Τρίγωνο

8 ημέρες αεροπορικώς σε Τζαϊπούρ, Φρούριο Αμπέρ Δελχί, Φατεχπούρ Σικρί, Αμπανέρι, Αξαρντάμ, Άγκρα, Ματούρα, Βρινταβάν, Δελχί. Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή καθημερινά. Περιλαμβάνεται Ρεβεγιόν την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο.

Αναχωρήσεις: 23,30/12, 6/1

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Δελχί
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μια πολυπολιτισμική πόλη με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μακραίωνη ιστορία. Ανάμεσα στον ποταμό Γιάμουνα και τις τελευταίες βόρειες εξάρσεις της οροσειράς Αραβάλι, το Παλαιό και το Νέο Δελχί σχηματίζουν μια τεράστια κατοικημένη περιοχή, που εκτείνεται από βορρά προς νότο σε περίπου 40 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά, το Παλαιό και το Νέο Δελχί είναι δύο ξεχωριστές πόλεις. Το Παλαιό Δελχί αποτελείται από στενούς πολύβουους δρόμους στο οποίο κινείται ή προσπαθεί να κινηθεί - και μάλιστα "ανάποδα", όπως οι Άγγλοι - ένα συνονθύλευμα από αυτοκίνητα, μηχανάκια δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα, ιππήλατες άμαξες κλπ. Το Νέο Δελχί αντίθετα, έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Πλήθος από μοναδικά μνημεία, ναοί, τζαμιά, κάστρα, θαυμάσια μουσεία και πολύχρωμες αγορές ανακαλύπτει ο επισκέπτης σε αυτή την απέραντη, χαοτική πόλη, στην οποία χτυπά η καρδιά της Ινδίας.

2η ΜΕΡΑ
Δελχί – Τζαϊπουρ
Άφιξη στο Δελχί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την "Ροζ Πόλη", την Tζαϊπούρ. Η πόλη οφείλει το όνομα, την ίδρυση και τον σχεδιασμό της σε έναν μεγάλο αστρονόμο και πολεμιστή, τον μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β΄ (1699-1743). Ο χαρακτηρισμός της ως "Ροζ Πόλη" οφείλεται στο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένα τα κτίρια στο παλιό περιτοιχισμένο τμήμα της. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον λόγο αυτό. Σύμφωνα με μια θεωρία, το ροζ επελέγη από τον μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β΄ για τιμηθεί ο θεός Σίβα, του οποίου θεωρείται ότι είναι το αγαπημένο χρώμα. Μια άλλη θεωρία, που υποστηρίχθηκε από τους Βρετανούς, είναι ότι η πόλη βάφτηκε στο χρώμα αυτό για την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα της Ουαλίας Αλβέρτου Εδουάρδου VII και μετέπειτα βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας (και συνεπώς αυτοκράτορα της Ινδίας) το 1876, καθώς το ροζ χρώμα στο Ρατζαστάν συμβολίζει τη φιλοξενία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ρίκσα / ποδηλατά-μαξες
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ - ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Ακολουθεί βόλτα με ρίκσα / ποδηλατάμαξες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια Τελετή Aarti.Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Τζαϊπούρ – Αμπανέρι – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα
Αναχώρηση για Άγκρα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα κάνουμε μια στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια. Επόμενη στάση μας στην Φατεχπούρ Σικρί ("Πόλη της Νίκης"), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Άφιξη στην Άγκρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Άγκρα, Ξενάγηση
H Άγκρα, το "μαργαριτάρι του Ινδουστάν", είναι κτισμένη σε στρατηγική θέση στις όχθες του ποταμού Γιάμουνα. Έφθασε στο αποκορύφωμα της δόξας της όταν ο σπουδαίος αυτοκράτορας Άκμπαρ της δυναστείας των Μουγκάλ μετέφερε εκεί την πρωτεύουσά του. Τότε η πόλη στολίστηκε με τζαμιά, παλάτια και όμορφους κήπους. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, ένα από τα θαύματα του κόσμου, που κατασκευάστηκε το 1632 από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, Μουμτάζ Μαχάλ. Συνεχίζουμε με το εκπληκτικό Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, στο οποίο ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από τον γιο του Άουρaνγκαζεπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
Άγκρα - Ματούρα - Βρινταβάν - Δελχί πρώτη ξενάγηση
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Δελχί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μία στάση στην γενέτειρα του πολυαγαπημένου θεού Κρίσνα (όγδοη μετενσάρκωση του Βισνού), τη Ματούρα, μια από τις επτά ιερές πόλεις των Ινδουιστών, καθώς επίσης και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η περίφημη Σχολή της Ματούρα επηρέασε καθοριστικά την ινδική γλυπτική - σε αντίθεση μάλιστα με την λίγο προγενέστερη Σχολή της Γκαντάρα που ασχολήθηκε αποκλειστικά με Βουδιστικά θέματα, στη σχολή της Ματούρα βρίσκουμε και κοσμική τέχνη (γυμνές και ημίγυμνες γυναικείες μορφές - τα πνεύματα των δέντρων Γιακσίνις/Yakshinis και τις ουράνιες νύμφες Απσάρας / Apsaras). Η πόλη είναι διάσπαρτη με ναούς διαφόρων περιόδων, ενώ στα 25 γκατς (ghats) που βρίσκονται κατά μήκος του ιερού ποταμού Γιάμουνα, συρρέουν οι πιστοί για τις καθημερινές τελετές τους. Συνεχίζουμε για το Βρινταβάν (Vrindavan), την πόλη όπου ο Κρίσνα πέρασε την παιδική του ηλικία. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για Δελχί. Άφιξη στην πρωτεύουσα και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο (1639-1648), θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό πολύχρωμο παζάρι Chandni Chowkκαι . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Δελχί υπόλοιπο ξενάγησης, ναός Αξαρτάμ
Κατά τη σημερινή μας περιήγηση, θα γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια., το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, το προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη των Ινδιών, που κατασκευάστηκε για να τιμήσει τους πεσόντες Ινδούς στρατιώτες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, τον ναό των Μπαχάι ή του Λωτού με τα 27 μαρμάρινα "πέταλα", καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Ακολουθεί επίσκεψη στον ναό του Αξαρντάμ (Akshardham), την "νέα κατοικία του θεού", ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ
Δελχί – Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ