TOP YOUNG WOMAN:17χρονη Ελληνοαμερικανίδα ιδρύει το «Υιοθέτησε-Ένα-Ελληνικό-Σχολείο» για να βοηθήσει τα σχολεία της χώρας μας- γράψτε της όσοι έχετε ανάγκη

Μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μια 17χρονη Ελληνο-Αμερικανίδα έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τα σχολεία της Ελλάδας που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.«Υιοθέτησε-Ένα-Ελληνικό-Σχολείο»

Μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μια 17χρονη Ελληνο-Αμερικανίδα έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τα σχολεία της Ελλάδας που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.«Υιοθέτησε-Ένα-Ελληνικό-Σχολείο»



Την ιδέα για την δημιουργία του «Υιοθέτησε-Ένα-Ελληνικό-Σχολείο» εμπνεύστηκε η Ευγενία Κακαδιάρης, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Houston και μέλος του Hellenic Cultural Center of the Southwest. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσουν τα ελληνικά σχολεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα χρησιμοποιώντας κεφάλαια που μαζεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από απλά άτομα και οργανώσεις.  Τα χρήματα δεν θα δίνονται κατευθείαν στα άπορα σχολεία αλλά θα τους παρέχεται σε αγαθά, όπως τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης.

Το πρόγραμμα θεωρείται ένα μοντέλο του πρότυπου «hand-up»  που έρχεται σε αντίθεση με το πρότυπο «hand-out». Ο στόχος του είναι να δώσει στους μαθητές τα εφόδια για  να κάνουν το  καλύτερο που μπορούν.

Τα ελληνικά σχολεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα μπορούν να κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση χρησιμοποιώντας μια απλή εφαρμογή, με το συμβούλιο των γονέων ή το σύλλογο των μαθητών του σχολείου να συμπληρώνει την αίτηση με τις βασικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική χρήση των χρημάτων, οι οργανισμοί των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν τι τους δόθηκε και από ποιόν.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα adoptagreekschool.org. μπορείτε επίσης να καταθέσετε επιταγή στο Hellenic Cultural Center of the Southwest, 3015 Richmond Ave. (Richmond at Eastside), Houston, TX 77098.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ