Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μόλις εγκαινίασε το Gallina Athens με σεφ τον ''αστεράτο'' Παύλο Κυριάκη - το restaurant talk of the town - Μαγικά πιάτα! (φωτό)

Tο πολυσυζητημένο Gallina Athens ήρθε να μας συναρπάσει... 

Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη , στο Κουκάκι, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο, ΄που είναι το νέο talk of the town. 

To Gallina Athens, του  Φίλιππου Τσαγκρίδη έχει μια μοναδική, «χειροποίητη» αισθητική,  που δεν την συναντάς εύκολα αλλού.

Με σεφ τον ''αστεράτο'' Παύλο Κυριάκη, το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο . 

Άλλωστε οι διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, Ελένη Πεταλωτή και ο Λεωνίδας Τραμπούκης (LOT & Objects of common interest) που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, έχουν κεντήσει με χρυσή κλωστή στο Gallina. Σήμα κατατεθέν ένα υπέροχο φωτιστικό installation, το Tube Light που ξεκινάει από το έδαφος και καταλήγει στην οροφή, ενώ και οι tailor-made καρέκλες Philip Chair που επίσης έχουν την υπογραφή τους και φέρουν τιμητικά το όνομα του συλλέκτη για τον οποίο σχεδιάστηκαν αποκλειστικά, συνδυάζουν την στιβαρότητα του ανοξείδωτου χάλυβα με την καταπραϋντική άνεση μιας ημιδιαφανούς πλάτης από τζελ.

 

 

Gallery photo

gallina.gr

Ένας από τους τρεις πυλώνες του Gallina είναι το design. Η έμφαση που δόθηκε και σε αυτό το πεδίο από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και συλλέκτη έργων τέχνης, Φίλιππο Τσαγκρίδη, είναι μεγάλη. Μέχρι και κάποιους από τους σημαντικότερους εικαστικούς καλλιτέχνες της γενιάς του συγκέντρωσε γύρω από τον σχεδιασμό αυτού του εστιατορίου, αναφέρει ο Τάσος Μητσελής στο fnl

Gallery photo

αι τι εστί Gallina λοιπόν; Ζήτησε από τον Φίλιππο Τσαγκρίδη να αποκωδικοποιήσει το όνομα: «Δεν χρειάζεται να δίνουμε για όλα μια εξήγηση. Έχει την γοητεία του να αφήνεις ορισμένα πράγματα ανερμήνευτα. Το Gallina είναι ένα όνομα που μας άρεσε εξαρχής. Κλείνει το μάτι και στο Chicken Picnic μια και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

 

 

Το αρχικό πλάνο ήταν να κάνουμε ένα concept που θα ήταν η εστιατορική εξέλιξη του Chicken Picnic, οπότε το Gallina το είχαμε στο μυαλό μας σαν τίτλο εργασίας. Όταν μπήκε στην ομάδα ο Βασίλης Μπακάσης, που είναι πλέον ο general manager του group, αρχίσαμε να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε κάτι διαφορετικό. Μου άρεσαν οι ιδέες του, ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε, συζητήσαμε άπειρες ώρες και έπειτα από πολλές ζυμώσεις προέκυψε ένα καινούργιο project, ένα νέο αφήγημα. Ήταν ακριβώς εκείνο το εστιατόριο που έλειπε σε εμάς από την Αθήνα γιατί βάζει στην ίδια ποιοτική στάθμη τη γαστρονομία με το κρασί. Τελικά το Gallina έμεινε σαν όνομα όχι γιατί δεν βρίσκαμε να το αντικαταστήσουμε, αλλά επειδή στη διαδρομή αυτού του ταξιδιού διαπιστώσαμε ποικιλοτρόπως ότι του ταιριάζει.» 

 

 

Gallery photo

Στην κουζίνα του Gallina σημαντικό ρόλο παίζουν οι πρωτεΐνες, οι σάλτσες και τα λαχανικά. Αλλά και στα επιδόρπια έχουν κάνει ωραία δουλειά. Το βασκικό cheesecake με χαβιάρι είναι εθιστικά νόστιμο. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Μητσελή εδώ 

Markou Mpotsari 49
Athens, 11742

Telephone

Contact & Reservations: +302109237425

Email

info@gallina.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ