Βρετανία: Εννέα βιασμοί αποκαλύφθηκαν στο κολλέγιο Harrogate - Εκεί αυτοκτόνησε η νεαρή στρατιωτικός

Κρίμα ...

Εννέα βιασμοί αποκαλύφθηκαν στο στρατιωτικό κολέγιο Harrogate της Βρετανίας εντός 13 μηνών, μετά από την αυτοκτονία της 19χρονης Jaysley - Louise Beck.

Η νεαρή στρατιωτικός αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της ύστερα από την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ανώτερό της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail το Harrogate αποτελούσε πρότυπο κολλέγιο. Ωστόσο μετά από αυτήν την είδηση πλέον τα δεδομένα αλλάζουν.

Υπενθυμίζεται πως το κολλέγιο εκπαιδεύει παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών.

«Δεκατρία σεξουαλικά αδικήματα» στο κολέγιο του Ιδρύματος Στρατού αναφέρθηκαν μεταξύ 22 Ιουλίου 2022 και 17 Αυγούστου 2023 - συμπεριλαμβανομένων εννέα καταγγελιών βιασμού, δύο σεξουαλικής επίθεσης και δύο παρακολούθησης σεξουαλικής πράξης, σύμφωνα με την αστυνομία και τον επίτροπο εγκλήματος του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Τον Ιανουάριο του 2023, ένας εκπαιδευτής, ο Cpl Simon Bartman, καταδικάστηκε σε στρατιωτική κράτηση 20 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση καθώς και οκτώ κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά.

Ο Ντέιβιντ Γκι, σύμβουλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δήλωσε στη Daily Mail ότι «το Harrogate δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη που στρατολογεί εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών στις ένοπλες δυνάμεις της.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο κολέγιο Harrogate όπου υπάρχουν περισσότεροι από 1.300 νεοσύλλεκτοι με το γυναικείο προσωπικό να αποτελεί το 11,7% των νεοσύλλεκτων στις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ