1250% αυξήθηκαν οι κλήσεις για κοριούς στη Βρετανία – Παρίσι και Λονδίνο δέχονται επίθεση από τα "αιμοβόρα έντομα"

Χαμός με τους κοριούς και στη Βρετανία!

Το πρόβλημα με τους κοριούς που απασχολεί τη Γαλλία, έχει χτυπήσει και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι ομάδες ελέγχου παρασίτων είναι αντιμέτωπες με άπειρα περιστατικά.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan έκρουσε καμπανάκι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία είπε ότι αποτελούν «πραγματική πηγή ανησυχίας». Άλλωστε αυτό συνέβη και στο Παρίσι. Γέμισε με έντομα σε σχολεία, τρένα, νοσοκομεία και κινηματογράφους.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την εξόντωση των κοριών.

«Το κόστος της απεντόμωσης μπορεί να καλυφθεί από ορισμένα πρόσθετα, όπως η έκτακτη βοήθεια στο σπίτι. Επομένως, η συμβουλή σχετικά με αυτό είναι να ελέγξετε την κάλυψη που παρέχεται στο συμβόλαιό σας» ανέφερε ο Σύνδεσμος Βρετανών Ασφαλιστών, μέσω εκπροσώπου του στην The Telegraph.

Διαβάστε επίσης: Ποιος θα το έλεγε! Το Παρίσι γεμάτο κοριούς λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2024 - Στα λεωφορεία, στα σινεμά, στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Σύμφωνα με εταιρεία ελέγχου παρασίτων, η οποία εξυπηρετεί το Hertfordshire, το Bedfordshire, το Buckinghamshire και το Λονδίνο, λαμβάνουν 25 κλήσεις την εβδομάδα.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν το ξέσπασμα των κοριών, είχε 1-2 κλήσεις την εβδομάδα. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 1.250%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ