Ποιοι είναι οι νικητές: Κουρέτας, Τρεπεκλής, Πτωχός, Αμανατίδης, Μουτζούρης, Τοψίδης

Λίγα λόγια για τους νικητές των χθεσινών Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο β' γύρος των Περιφερειακών Εκλογών, ο οποίος περιελάμβανε και αρκετές εκπλήξεις.

Κάποιοι παρέμειναν στις θέσεις τους, αλλά κάποιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν, παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει προβάδισμα στον α' γύρο.

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά σε μερικά πρόσωπα, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και την ψήφο τους.

Δημήτρης Κουρέτας - Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε μια σημαντική ανατροπή και κέρδισε τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος διεκδικούσε μία τέταρτη θητεία.

Στα ποσοστά των ψήφων ο Δημήτρης Κουρέτας έφτασε κοντά στο 60%, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγοραστός που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας άγγιξε το 40%.

Eurokinissi

Who is Who

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι πανεπιστημιακός και πολιτικός. Είναι μέλος ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών & Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου.

Γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1985. Στη συνέχεια, εκπόνησε το διδακτορικό του στο αντικείμενο της Βιοχημείας, στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. (1989). Από το 1990 έως το 1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 1995 και έγινε τακτικός καθηγητής πρώτης βαθμίδας το 2007.

Ιωάννης Τρεπεκλής - Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο κ. Τρεπεκλής συγκέντρωσε το 65,40% των ψήφων, έναντι 34,60% της κ. Ρόδη Κράτσα, η οποία υποστηρίχτηκε επίσημα από τη ΝΔ.

Facebook / Ιωάννης Τρεπεκλής

Who is Who

Ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει υπηρετήσει στο παρελθόν και ως Δήμαρχος Κερκυραίων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Ρώμης Αρχιτέκτων Μηχανικός και κατόπιν εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα.

Δημήτρης Πτωχός - Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος στηρίχτηκε από τη ΝΔ και ιδιαίτερα από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε να κερδίσει τον Πέτρο Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές, με ποσοστό 52,77% έναντι του 47,23% του αντιπάλου του.

Eurokinissi

Who is Who

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι Μηχανικός Υπολογιστών και ανώτερο στέλεχος της εταιρείας PEOPLE, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης μεγάλων και σύνθετων έργων σε πολλούς τομείς όπως αποκρατικοποιήσεις, ενέργεια, μεταφορές, δημόσια διοίκηση, σύνθετα πληροφοριακά συστήματα και κατασκευές ιδιωτικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Διαθέτει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Το 2012 ολοκλήρωσε πρόγραμμα ανώτερης διοίκησης (AMP) στο Sloan School of Management του MIT με έμφαση στην στρατηγική, την καινοτομία και την ηγεσία.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης την περίοδο 2014-2015 με άμεση αναφορά στον πρωθυπουργό.

Γεώργιος Αμανατίδης - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Γιώργος Αμανατίδης εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 56,77%, ενώ ο αντίπαλός του, Γιώργος Κασαπίδης, έλαβε ποσοστό 43,23%.

Facebook / Γιώργος Αμανατίδης - Giorgos Amanatidis

Who is Who

Γεννήθηκε στη Μεσιανή Κοζάνης. Σπούδασε Γεωπονία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Management και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Για πρώτη φορά πολιτεύθηκε στις εκλογές του Ιουλίου 2019 και εξελέγη βουλευτής στην Π.Ε. Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν μέλος σε πολλά Σωματεία και Φορείς, σε κάποια από αυτά υπήρξε Πρόεδρος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Συμμετείχε σε Συμβούλια Φορέων, Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας Εθνικού, Περιφερειακού και τοπικού χαρακτήρα με στόχο την προώθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης, ενώ ήταν μέλος και Συντονιστής Εθνικών Δικτύων με στόχο τη διάχυση της γνώσης, της τεχνολογίας και των καλών πρακτικών.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER (Δίκτυο Φορέων Αγροτικής Ανάπτυξης) από το 1991 έως το 2018.

Κώστας Μουτζούρης - Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με ποσοστό 54,7% ο Κώστας Μουτζούρης επανεκλέχθηκε περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπερισχύοντας του αντιπάλου του Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος έλαβε το 47,3% των ψήφων.

Facebook / Κώστας Μουτζούρης 

Who is Who

Ο Κώστας Μουτζούρης είναι πανεπιστημιακός και πολιτικός και πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Αθηνών. Ακόμη, προηγουμένως διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επί υπουργειών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Κωστή Μουσουρούλη στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά του 2012.

Ο Κώστας Μουτζούρης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1949, καταγόμενος από το Πλωμάρι.

Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου και αποφοίτησε το 1971. Ακολούθησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με υποτροφία από το Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γκρενόμπλ (Grenoble INP) και τέλος διδακτορικές σπουδές στο Delft University of Technology.

Τον Οκτώβριο του 2018, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Στις 02/06/2019 εκλέγεται Περιφερειάρχης και επανεκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Χριστόδουλος Τοψίδης - Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή στον δεύτερο γύρο των εκλογών και επικράτησε με ποσοστό 50,88% έναντι ποσοστού 49,12%, που έλαβε ο Χρήστος Μέτιος.

Facebook / Χριστόδουλος Τοψίδης

Who is Who

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1973 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, ένα χωριό του Βορείου Έβρου 2,500 κατοίκων.

Σπούδασε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης.

Από τον Φεβρουάριο του 1995 ασχολείται ενεργά με τον χώρο τον επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του νεοσύστατου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ