Τρόμος στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα: Συνελήφθη Σύρος που μπήκε στο ναό - Κρατούσε μαχαίρι, δείτε βίντεο από την στιγμή της εισβολής

 Η στιγμή που ο Σύρος εισβάλλει στην εκκλησία φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ»....

Αναταραχή προκλήθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, αφού ένας άνδρας που είχε μαχαίρι στο σακίδιό του μπήκε μέσα στην εκκλησία φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ».

Η Αστυνομία.προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού άνδρα. 

Κατά μαρτυρίες, ο συλληφθείς, 24 ετών, συριακής καταγωγής, φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός άνδρας εισήλθε στο ναό περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) και τράβηξε την προσοχή του νεωκόρου, καθώς είχε ύποπτη συμπεριφορά.

 

 

Στη συνέχεια, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις Αρχές και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Κατά την έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε πάνω του, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

 

 

 

 

Νεοκόρος, αυτόπτης μάρτυρας : «Ήταν νευρικός»

Για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα  μίλησε ο νεωκόρος, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

«Έφυγε ο κόσμος και του λέω “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Τότε αυτός ανέβηκε στο ψαλτήρι, πήρε τα βιβλία, γονάτισε και διάβασε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει “Allahu Akbar” και αναγκάστηκα να πάρω το 100 τηλέφωνο» είπε ο νεωκόρος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο νεωκόρος το μαχαίρι ο Σύρος το είχε στο σακβουαγιάζ που είχε μαζί του.

 

 

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Ήταν δύο μήνες στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός» πρόσθεσε ο νεωκόρος του ναού ενώ ερωτηθείς για το τι έλεγε ο Σύρος στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν είπε ότι «δεν μιλούσε, έλεγε μόνο “Allahu Akbar”»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ