Βηρυττός: Πέθανε η πρώτη κυρία της δημοσιογραφίας, Giselle Khoury - Οι συνεργασίες με BBC, Sky news - Η δολοφονία του άνδρα της σημάδεψε την ζωή της

Καλό της ταξίδι...

Στα 62 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Giselle Khoury, η πρώτη κυρία της δημοσιογραφίας.

Ύστερα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο τελικά δεν τα κατάφερε και την περασμένη Κυριακή (15/10) άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Βηρυττό.

Σύμφωνα με πληροφορίες "πάλευε" με την αρρώστια 2,5 χρόνια ενώ την Παρασκευή ζήτησε να μεταφερθεί στο σπίτι της για να είναι μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Ας δούμε λεπτομερώς ποια ήταν η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα στο χώρο της ενημέρωσης.

Η Giselle Khoury ήταν Λιβανο-γαλλίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια talk show.

Μέσα από την εκπομπή της Al Mashhad, πήρε συνεντεύξεις από εξέχουσες προσωπικότητες και καλεσμένους υψηλού προφίλ για τον αραβικό κόσμο. 

Η Giselle γεννήθηκε στο Achrafieh της Βηρυτού, με καταγωγή από την Okaibe, στην περιοχή Keserwan. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Πνεύματος του Κασλίκ και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Λιβάνου.

 

 

 

 

Ξεκίνησε την καριέρα της στα τέλη του 1985 στο LBC ως παρουσιάστρια πολιτιστικών talk show. Εντάχθηκε στην παναραβική ομάδα μέσων ενημέρωσης MBC το 2002 και ανέλαβε την έναρξη του 24ωρου καναλιού ειδήσεων Al-Arabiya.

Παρουσίασε μια εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή στο Al-Arabiya από το 2003 έως το 2013. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που η Khoury εργαζόταν στην πολιτική εκπομπή Bil Arabi, μέρος του καναλιού ειδήσεων Al-Arabiya, φιλοξένησε πολιτικούς φορείς λήψης αποφάσεων, αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς και υπουργούς εξωτερικών υποθέσεων.

Η εκπομπή κάλυψε την επικαιρότητα και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις από τον αραβικό κόσμο και όχι μόνο.

 

 

 

 

Το 2009, συνίδρυσε την Al Rawi, μια εταιρεία παραγωγής της οποίας το πρώτο έργο ήταν μια βιογραφία τεσσάρων επεισοδίων του Παλαιστίνιου ηγέτη Yasser Arafat.

BBC Arabic

Το 2013, προσλήφθηκε από το BBC Arabic για να παρουσιάσει το πρόγραμμα Al Mash'had (Αγγλικά: The Scene) που είναι μέρος των νέων προγραμμάτων που έχει προγραμματίσει το BBC Arabic.

Ξεκίνησε το λανσάρισμά του στις αρχές του 2014. Παράγεται από τον Λίβανο, το Al Mash'had διαθέτει μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες της πρόσφατης ιστορίας στη Μέση Ανατολή.

Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες για να πάρει συνέντευξη από Άραβες και διεθνείς προσωπικότητες για γεγονότα που έχουν διαμορφώσει την ιστορία.

Sky News Arabia

Το 2020, μετακόμισε στο Sky News Arabia και παρουσίασε το With Gisele.

Σε ηλικία 20 ετών,  παντρεύτηκε τον γιατρό Elie Khoury και απέκτησαν έναν γιο και μια κόρη. Ωστόσο κατέληξαν να πάρουν διαζύγιο αλλά η Khoury κράτησε το επώνυμο του Elie μετά το γάμο τους.

Αργότερα παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και ιστορικό Samir Kassir μέχρι τη δολοφονία του στις 2 Ιουνίου 2005. Μετά τον θάνατο του Kassir, η Khoury δραστηριοποιήθηκε στην προώθηση των σκέψεων του Kassir και συνίδρυσε το Ίδρυμα Samir Kassir και το SKeyes Center for Media and Cultural Freedom.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ