Halloween: Απόψε γιορτάζεται η περίφημη γιορτή - Από την εποχή της κολοκύθας σε πάρτι μεταμφιεσμένων & αποκριά της Αμερικής

Spooky ....

Φάρσα ή κέρασμα; Μια ιστορία για τη γιορτή του Halloween παρουσιάζει στο σημερινό της Doodle η Google, θέλοντας να μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα την αγγλοσαξονική γιορτή που "κατέκτησε" και την Ελλάδα. 

Τι είναι το Halloween - Η ετυμολογία 

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε τέρατα παίρνουν κολοκύθες, και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά με την ερώτηση "φάρσα ή κέρασμα;". Το Halloween αποτελεί μετεξέλιξη παγανιστικών γιορτών, και πιθανότατα της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim. 

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια "γέφυρα" ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα σε παιδιά και ενηλίκους. Η λέξη προέρχεται από το All-hallow-even, και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ