Άρωμα Ελλάδας στη λίστα με τα 50 καλύτερα γλυκά του κόσμου! Δύο από αυτά είναι ελληνικά & θα τα απολαύσουμε σύντομα στο γιορτινό τραπέζι ...

Καταλάβατε ποια μπορεί να είναι;

Λίστα με τα 50 καλύτερα γλυκά στον κόσμο δημοσίευσε ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas και ανάμεσά τους φιγουράρουν και δύο ελληνικά.

Η ελληνική γαστρονομία φαίνεται πώς είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, καθώς ελληνικά φαγητά και γλυκά βρίσκονται συχνά στις λίστες του Taste Atlas.

Αυτή τη φορά, ασχολήθηκε με τα καλύτερα γλυκά και επιδόρπια από όλο τον κόσμο. Η λίστα έχει βαθμολογήσει συνολικά 100 γλυκά από διάφορες χώρες της υφηλίου.

Την πρώτη θέση, λοιπόν, ως «βασιλιάς των γλυκών» καταλαμβάνουν οι γαλλικές κρέπες με βαθμολογία 4,7 ενώ στη δεύτερη βρίσκεται το άγνωστο, βραζιλιάνικο κέικ bombocado.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το queso helado από το Περού, που είναι παρόμοιο με το παγωτό ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το γνωστό μας τιραμισού από την Ιταλία. Την χρυσή πεντάδα ολοκληρώνει η γαλλική κρεμ μπρουλέ (4,6).

Δύο ελληνικά γλυκά στην 50αδα

Δύο είναι τα ελληνικά γλυκά που συναντάμε στην 50αδα με τα καλύτερα γλυκά που θα βρούμε στον κόσμο και τα δύο είναι αγαπημένα, παραδοσιακά και λαχταριστά. Τα τρώμε σε ιδιαίτερες περιστάσεις και δεν λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι. Χαρακτηριστικό και των δύο γλυκών είναι το σιρόπι.

Στη 34η θέση, λοιπόν, συναντάμε τα μελομακάρονα, το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων, με την μελωμένη γέμιση και τα χοντρά καρύδια από πάνω.

Μελομακάρονα συνταγη της Αργυρώς
argiro.gr

«Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια άλλη ελληνική απόλαυση που ακούει στο όνομα φοινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που τηγανίζεται περιστασιακά και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και τα δύο ονόματα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», αναφέρει το Taste Atlas.

Στην 37η θέση φιγουράρει το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο, με την βελούδινη κρέμα και τα τραγανιστά φύλλα από πάνω.«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολλά φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδαλιού.

Επαγγελματική συνταγή για το καλύτερο γαλακτομπούρεκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 
argiro.gr

Όταν ψηθεί και κρυώσει καλά, η ζύμη περιχύνεται παραδοσιακά με το ζαχαρούχο σιρόπι πορτοκαλιού, επιτρέποντας στις στρώσεις να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια απαλή, βελούδινη απόλαυση. Αυτό το ελληνικό κλασικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα», αναφέρει το Taste Atlas στην περιγραφή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ