Made in Greece το graphic novel για τον περίφημο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη: Σενάριο του Τάσου Αποστολίδη & εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου

Μια εξαιρετική δουλειά!

Μια εξαιρετική συνεργασία δημιούργησε το Graphic Novel αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο της αρχαιότητας, τον Αριστοτέλη.

Το βιβλίο το οποίο διανέμεται από τις εκδόσεις Ίκαρος, είναι σε σενάριο του Τάσου Αποστολίδη και σχέδιο του Αλέκου Παπαδάτου.

Ο Τάσος Αποστολίδης γράφει σενάρια για κόμικς γράφει από το 1982. Η εμπειρία του σε συνδυασμό με το ταλέντο του animator, σκηνοθέτη και δημιουργού storyboard, Αλέκου Παπαδάτου, έφεραν στην επιφάνεια ένα υπέροχο βιβλίο. 

Οι δυο τους, λοιπόν, παίρνουν τη ζωή και το έργο του μέγα στοχαστή και το αποτυπώνουν σε graphic novel.

Τι βλέπει κανείς στο βιβλίο

Ένα εκτενές graphic novel, που ξεδιπλώνει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο του εμβληματικού φιλόσοφου, ο οποίος άσκησε μια συνεχή επίδραση στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης για ένα διάστημα είκοσι τεσσάρων αιώνων, παραμένοντας και σήμερα ακόμη ένας απόλυτα επίκαιρος στοχαστής.

Ένα βιβλίο που δίνει την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να γνωρίσουν το έργο και τα διδάγματα του φιλοσόφου, τα οποία έχουν παγκόσμια και διαχρονική αξία.

Η ιστορία του Αριστοτέλη αναπτύσσεται και εκτείνεται ως ένας καθρέφτης του 4ου αιώνα π.Χ  στην ευρύτερη περιοχή (Πέλλα/Μακεδονία, Αθήνα, Αιγαίο, Καρχηδόνα, Ρώμη), που διαδέχτηκε τον λαμπερό 5ο αιώνα της κλασικής Αθήνας, των μεγάλων μαχών, της γέννησης της Δημοκρατίας και του Θεάτρου, του Πελοποννησιακού πολέμου.

Επεξηγηματικά και πληροφοριακά κείμενα στο περιθώριο του βασικού σώματος του κόμικ ή και ενδιάμεσά τους λειτουργούν ενισχυτικά, μη αφήνοντας τον νεαρό (ή όχι μόνο) αναγνώστη να χαθεί σε άγνωστα περιβάλλοντα ή ανοίκειες ιστορικές συνθήκες, αλλά και ενισχύοντας τη γνωστική του πρόσληψη. Θα μπορούσες να το αποκαλέσεις ένα λαμπρό, εικονογραφημένο εγχειρίδιο πολιτικής και φιλοσοφικής σκέψης, το οποίο δεν αποτελεί απλώς μια εισαγωγή στον κόσμο του Αριστοτέλη για τους νεότερους ή μη μυημένους, αλλά μια ηλεκτροφόρα αστραπή πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής αφύπνισης για κάθε αναγνώστη, έφηβο ή ενήλικα.

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για αναγνώστες από 12-13 περίπου ετών.

Τα βραβεία που έχει λάβει

Το Graphic Novel των Αποστολίδη και Παπαδάτου έχει λάβει Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου & Καλλιτεχνικής Επιμέλειας από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2023, καθώς επίσης και Βραβείο «Αναγνώστη» 2023 Καλύτερου Graphic Novel.



Κατάφερε, ακόμη, να μπει στη μακρά λίστα των βραβείων του Περιοδικού «Χάρτης» 2022, στα καλύτερα βιβλία για εφήβους του 2022 από την Κόκκινη Αλεπού και στη Χρυσή Λίστα του Elniplex για το 2023.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ