Γυναίκα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ περιστρέφοντας τα πόδια της μπροστά-πίσω 171.4 μοίρες

Η Kelsey Grubb “πάτησε πόδι” και έσπασε ένα ρεκόρ που δεν μπορούν να πετύχουν πολλοί.

Η 32χρονη από το Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ έχει τη μεγαλύτερη περιστροφή του ποδιού και μπορεί να γυρίσει το πόδι της 171,4 μοίρες, όπως αναφέρει το awaken.gr.

Πώς όμως μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ότι έχει ένα τόσο μοναδικό ταλέντο;

Δουλεύω σε μια βιβλιοθήκη και μόλις είχε βγει το νεότερο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ (2021). Μια συνάδελφος ξεφύλλιζε και άνοιξε τυχαία στη σελίδα με τη μεγαλύτερη περιστροφή του ποδιού και είπε «Ιου! Αυτό είναι αηδία», είπε η Kelsey.

Φυσικά, κοίταξα πάνω από τον ώμο της και είπα, «νομίζω ότι μπορώ να το κάνω αυτό».

Η Kelsey προσπάθησε να περιστρέψει το πόδι της ενώ στεκόταν σε ένα κομμάτι χαρτί και συνειδητοποίησε ότι ήταν αρκετά προφανές ότι είχε μια καλή ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ.

Δεν ήξερα τις λεπτομέρειες για το πώς έπρεπε να γίνει η μέτρηση, είπε η Kelsey.

«Αλλά σκέφτηκα ότι μπορούσα ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες».

Αν και η Kelsey δεν εξασκήθηκε απαραιτήτως ή δεν προετοιμάστηκε για την απόπειρα του νέου ρεκόρ, υπέθεσε πως το χόμπι της, τα καλλιτεχνικά πατίνια, ίσω συνεχώς αυξάνουν την ευελιξία της.

«Πάντα ήξερα ότι ήμουν ευέλικτη, αλλά είχα υποθέσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν να στρίψουν το πόδι τους περισσότερο από 90 μοίρες προς τα έξω», είπε.

«Ειλικρινά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο αφύσικο ήταν».

Η Kelsey λέει ότι το ιδιαίτερο ταλέντο της δεν βλάπτει, αν και μερικές φορές μπορεί να το αισθανθεί ελαφρώς στο γόνατό της και μπορεί να χρειαστεί να περιστρέψει το πόδι της λίγο πιο αργά.

Ωστόσο, επιμένει ότι αισθάνεται απολύτως φυσικό.

Το ταλέντο της Kelsey έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην καριέρα της στο πατινάζ στον πάγο, επειδή μπορεί να γυρίσει και να κοιτάξει πίσω της χωρίς να κουνάει τα πόδια της, επιτρέποντάς της να έχει μεγάλη επίγνωση του περιβάλλοντος της.

«Όταν είπα σε όλους ότι προσπαθούσα [για το ρεκόρ] ζητούσαν αμέσως να το δουν», είπε η Kelsey.

«Μόλις το είδαν όλοι, ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσα να σπάσω το τρέχον ρεκόρ».

Ωστόσο, η αντίδραση όλων δεν είναι άμεσα θετική.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αηδιασμένοι και γοητευμένοι ταυτόχρονα», είπε η Kelsey.

“Η πιο συνηθισμένη φράση που έχω ακούσει γι ‘αυτό δεν είναι ότι η ίδια η κίνηση είναι αηδία, απλώς η ευκολία με την οποία την γυρίζω φαίνεται παράξενη.”

Η Kelsey δεν πίστευε ποτέ ότι ένα τόσο ασυνήθιστο ταλέντο θα ήταν χρήσιμο ή ότι θα κατείχε ποτέ παγκόσμιο ρεκόρ.

Έκανε αίτηση στο Guinness World Records από μια ιδιοτροπία, και είναι πολύ τιμημένη και εκτιμά τη βοήθεια και την ενθάρρυνση από φίλους στην πορεία.

“Ήταν έκπληξη, καθώς έκανα αίτηση από μια ιδιοτροπία, σκεπτόμενη “Γεια, εδώ είναι αυτό το υπέροχο πράγμα που μπορώ να κάνω, που προφανώς θα μπορούσε να είναι άξιο ρεκόρ, ας δούμε πώς θα πάει αυτό”, είπε.

«Ποτέ δεν εκπαιδεύτηκα πραγματικά. Αλλά τι ωραία που αυτά τα ρεκόρ που με γοήτευαν τόσο ως παιδί (και βλέπω τόσα άλλα παιδιά να γοητεύονται από αυτούς), που υπάρχει κάτι που μπορώ πραγματικά να κάνω!».

Η Kelsey λέει ότι βλέπει μερικές φορές ανθρώπους στο Αλμπουκέρκη να προσπαθούν να οργανώσουν μια απόπειρα ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φουσκωτών κοστουμιών T-Rex.

«Μου αρέσει η ιδιοτροπία αυτού, ίσως να συμμετάσχω» λεει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ