Τα καλύτερα 8 υποκατάστατα πράσινου κρεμμυδιού για παρόμοια γεύση στο πιάτο σας

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με το τι να χρησιμοποιήσετε; Έχουμε παραθέσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές!

Καλύτερο υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού

Θυμηθείτε ότι το λευκό και το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού προσθέτουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στη συνταγή, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το υποκατάστατο του πράσινου κρεμμυδιού, όπως ποιο είναι καλύτερο για την αντικατάσταση φύλλων ή βολβών.

Ο εμπειρικός κανόνας είναι να αντικαταστήσετε τον βολβό (λευκό μέρος) με τον εναλλακτικό βολβό και να αντικαταστήσετε τα φύλλα (πράσινο μέρος) με τα φύλλα.

Οι παρακάτω αντικαταστάσεις πράσινου κρεμμυδιού δεν θα αλλάξουν τη γεύση της συνταγής σας. Αντίθετα, θα προσδώσουν μια φρέσκια, χορταριασμένη γεύση παρόμοια με το τελευταίο πιάτο. Έχουμε παραθέσει νόστιμες συνταγές για εσάς που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις εναλλακτικές.

Είδος κρεμμυδιού

caption | el.molooco.com

Είναι τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα ασκαλώνια το ίδιο πράγμα; Αριθμός! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσινα κρεμμύδια με τα ασκαλώνια; ΝΑΙ!

Τι είναι το στέλεχος;

Το Shallot είναι ένα κρεμμύδι μικρού μεγέθους με ήπια, λεπτή και πιο γλυκιά γεύση.

Αλλά όταν μιλάμε για γεύση, είναι πιο κοντά στα πράσινα κρεμμύδια από τα κίτρινα, κόκκινα ή λευκά κρεμμύδια.

Σημείωση: Θεωρούνται μια καλή εναλλαγή για την κορυφή των φρέσκων κρεμμυδιών.

Εάν χρησιμοποιείται ακατέργαστο

Τα ασκαλώνια μπορεί να έχουν καυτερή ή τσιμπημένη γεύση, οπότε φροντίστε να αντικαταστήσετε τον κιμά σε σάλτσες ή πιάτα όπως πατατοσαλάτα.

Πώς να το αλλάξετε;

1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι ισοδυναμεί με 2-3 κουταλιές της σούπας (ψιλοκομμενα), ένα μικρό ή μέτριο (σε λεπτές φέτες ή κιμά) ασκαλώνι ισούται με 2-3 κουταλιές της σούπας.

Επομένως, χρησιμοποιήστε υποκατάστατο κρεμμυδιού για να ταιριάζει με τις γεύσεις. (Υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού)

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσινα κρεμμυδάκια με σχοινόπρασο ή σχοινόπρασο σε πιάτα που περιλαμβάνουν την προσθήκη τους αργότερα σε ψιλοκομμένη μορφή.

 

Είδος κρεμμυδιού

caption | el.molooco.com

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​κρεμμύδι με το σχοινόπρασο; Ναι!

Το φρέσκο ​​σχοινόπρασο ή το αποξηραμένο σχοινόπρασο μπορεί επίσης να ταιριάζει καλύτερα με τα πράσινα κρεμμύδια.

Τα σωληνοειδή φύλλα του μπορεί να μοιάζουν με κούφιους μίσχους κρεμμυδιού, αλλά έχουν ελαφρώς διαφορετική γεύση.

Το σχοινόπρασο είναι φαρμακευτικά βότανα όπως δενδρολίβανο. Η λεπτή τους γεύση δεν θα υπερνικήσει τη συνολική γεύση του πιάτου.

Έχουν πιο ελαφρύ κρεμμύδι (με μια νότα σκόρδου) από τα κρεμμύδια.

Σημείωση: Η αντικατάσταση του κρεμμυδιού θεωρείται μια καλή εναλλαγή για το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού.

Να είστε προσεκτικοί όταν κόβετε

Το σχοινόπρασο είναι ευαίσθητα φυτά που τείνουν να σαπίζουν εύκολα. Έτσι, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε σε φέτες το φρέσκο ​​σχοινόπρασο.

 

Πώς να το αλλάξετε;

Παρά την ήπια γεύση του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​ή αποξηραμένο σχοινόπρασο αν δεν έχετε φρέσκα κρεμμυδάκια; Ναι! Δείτε πώς:

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σχοινόπρασο ισοδυναμεί με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο.

Ενώ 5-6 σχοινόπρασο κάνουν συνολικά 2 κουταλιές της σούπας.

Για να χρησιμοποιήσετε το σχοινόπρασο ως υποκατάστατο για το κρεμμύδι, ξεκινήστε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα (ακόμα περισσότερο από το κρεμμύδι, 1 ματσάκι απαιτεί 6 φορές το σχοινόπρασο) και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχοινόπρασο αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια σε πιάτα που περιέχουν ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

Πράσα

caption | el.molooco.com

Τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι το ίδιο πράγμα; Αριθμός! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσινα κρεμμυδάκια με τα πράσα; Σίγουρα! Γιατί είναι γνωστά και ως υπερβολικά μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια.

Ταιριάζουν πολύ στα πράσινα κρεμμύδια, καθώς έχουν παρόμοια είδη κρεμμυδιού. Τώρα ας μιλήσουμε για τη διαφορά στις γεύσεις:

Τα πράσινα κρεμμύδια ή τα κρεμμυδάκια έχουν μια λεπτή γεύση κρεμμυδιού σε σύγκριση με την πιο δυνατή γροθιά του πράσου που μοιάζει με κρεμμύδι.

Σημείωση: Θεωρούνται μια καλή εναλλαγή για το λευκό μέρος των πράσινων κρεμμυδιών.

Οφέλη για την υγεία

Τα πράσα περιέχουν διαιτητικές ίνες, βιταμίνες που βοηθούν στην πήξη του αίματος (A, K, C), μέταλλα που είναι πολύ σημαντικά για τα ερυθρά αιμοσφαίρια (σίδηρος, μαγγάνιο) και ρυθμίζουν τις λειτουργίες των νεύρων και του εγκεφάλου.

Πώς να το αλλάξετε;

1 ½ μέτριο ή 1 μεγάλο πράσο ισούται με 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσο (ωμό).

Ενώ, 3 μέτρια ή 2 μεγάλα πράσα (μαγειρεμένα) ισούνται επίσης με 1 ποτήρι νερό.

Ωστόσο, θα πρέπει να αντικαταστήσετε με μικρότερη ποσότητα τα πράσινα κρεμμυδάκια καθώς έχουν έντονη γεύση.

Για παράδειγμα, εάν το γεύμα σας λέει να προσθέσετε 1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ¼ φλιτζάνι πράσα (να αυξήσετε τη γεύση σταδιακά).

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με πράσο τόσο σε μαγειρευτά όσο και σε άψητα πιάτα.

Θυμηθείτε ότι έχουν μια έντονη γεύση, οπότε πλύνετε πρώτα τα πράσα και μετά τα κόψτε σε λεπτές φέτες για να τα χρησιμοποιήσετε ως πρώτες ύλες.

 

Ράμπες ή αγριοπράσο

caption | el.molooco.com

Παρά το όνομα του αγριοπράσου, διαφέρουν από τα πράσα. Το πρώτο έχει πιο έντονη γεύση κρεμμυδιού από το δεύτερο.

Οι ράμπες, που ονομάζονται επίσης κρεμμύδια, είναι παρόμοιες με τα κρεμμύδια αλλά ελαφρώς μικρότερες με ένα ή δύο επίπεδα αλλά πλατιά φύλλα.

Έχουν πιο έντονη γεύση κρεμμυδιού από το πράσο και πιο πικάντικη διάτρηση σκόρδου από το κρεμμύδι.

Σημείωση: Θεωρούνται μια καλή εναλλαγή για φύλλα πράσινου κρεμμυδιού.

Ποιο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού χρησιμοποιείτε;

Όλα τα άγρια ​​πράσα ή οι ράμπες είναι βρώσιμα. Τα πράσινα φύλλα έχουν την πιο ήπια γεύση και ο λευκός βολβός έχει απαλή υφή (έντονη γεύση).

Πώς να το αλλάξετε;

Για ράμπες ή κρεμμυδάκια, τρία κομμάτια φύλλων σε λεπτές φέτες ισοδυναμούν με ένα κομμάτι λευκό κρεμμύδι.

1 μέτριο φρέσκο ​​κρεμμύδι ισούται με 2 κουταλιές της σούπας (13g).

Θυμηθείτε, τα κρεμμύδια έχουν πιο ήπια γεύση, γι' αυτό χρησιμοποιήστε άγρια ​​πράσα αντί για κρεμμύδια με φειδώ για να συνδυάσετε τις γεύσεις.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ράμπες τόσο σε μαγειρεμένα όσο και σε άψητα πιάτα.

Ναι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά! Μάλιστα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άγρια ​​πράσα όπου κι αν χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι ή κρεμμύδι.

 

Πράσινο σκόρδο

caption | el.molooco.com

Το πράσινο σκόρδο ή το ανοιξιάτικο σκόρδο είναι νεαρό σκόρδο που δεν έχει ακόμη ωριμάσει.

Μοιάζει με φρέσκα κρεμμυδάκια ή φρέσκα κρεμμυδάκια. Έχει μακριά, αδύνατα, μαλακά πράσινα φύλλα και ένα ροζ-μωβ λευκό βολβό.

Το ανοιξιάτικο σκόρδο μυρίζει περισσότερο σκόρδο παρά κρεμμύδι, αλλά μπορεί να είναι ένα πιθανό υποκατάστατο για τα κρεμμύδια, καθώς και τα δύο έχουν το άρωμα του κρεμμυδιού (αλλά πιο έντονο και πικάντικο).

Σημείωση: Θεωρούνται κατάλληλο υποκατάστατο για τους βολβούς και τους πράσινους μίσχους των φρέσκων κρεμμυδιών.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πράσινο σκόρδο;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε φρέσκο ​​σκόρδο ή φρέσκο ​​σκόρδο στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες. Κόβουμε σε κομμάτια και παγώνουμε σε ένα μπολ. Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε ελαφρά το πράσινο σκόρδο πριν το αποθηκεύσετε.

Πώς να το αλλάξετε;

1 ολόκληρο πράσινο σκόρδο ισούται με 1/3 κουταλιά της σούπας.

Θυμηθείτε, το νεαρό σκόρδο έχει πιο πικάντικη και έντονη γεύση από το κρεμμύδι και μια μικρή ποσότητα μπορεί να καλύψει τη συγκεκριμένη γεύση που χρειάζεστε.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο των φρέσκων κρεμμυδιών τόσο σε μαγειρεμένα όσο και σε άψητα πιάτα.

Μπορεί να αντικατασταθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο που περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια.

Λευκά κρεμμύδια

caption | el.molooco.com

Εάν δεν έχετε πράσινα κρεμμύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκά κρεμμύδια.

Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσινα κρεμμύδια με τα κρεμμύδια!

Τα λευκά κρεμμύδια είναι μαλακά, τραγανά (λόγω της λεπτής φλούδας που μοιάζει με χαρτί) και έχουν μια γλυκιά γεύση.

Σημείωση: Θεωρούνται κατάλληλος αντικαταστάτης του βολβού του φρέσκου κρεμμυδιού.

Γνωρίζεις?

Τα λευκά κρεμμύδια έχουν την πιο δυνατή γεύση από όλες τις ποικιλίες κρεμμυδιού. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι υψηλή και η περιεκτικότητα σε θείο (που δίνει στα κρεμμύδια μια πικάντικη οσμή και γεύση) είναι χαμηλή.

Πώς να το αλλάξετε;

1 μικρό λευκό κρεμμύδι ισούται με μισό φλιτζάνι (ψιλοκομμένο).

Πόσα φρέσκα κρεμμύδια ισούται λοιπόν με ένα κρεμμύδι;

9 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια δίνουν ένα φλιτζάνι, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα μέτριο λευκό κρεμμύδι για να ισορροπήσετε την ποσότητα.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο των φρέσκων κρεμμυδιών σε μαγειρευτά πιάτα ή συνταγές που περιλαμβάνουν κομμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι, όπως σε σαλάτες ή σάντουιτς.

 

Κίτρινα κρεμμύδια

caption | el.molooco.com

Αυτά είναι τα συνηθισμένα ή κανονικά κρεμμύδια που όλοι γνωρίζουμε.

Ναι, τα κίτρινα ή καστανά κρεμμύδια μπορούν επίσης να είναι ένα πιθανό υποκατάστατο του πράσινου κρεμμυδιού.

Έχουν μια ισορροπία γλυκύτητας και στυφότητας, που θα προσθέσει μια μοναδική αλλά παρόμοια γεύση κρεμμυδιού στο πιάτο σας.

Σημείωση: Θεωρούνται καλύτερο υποκατάστατο του βολβού του κρεμμυδιού. (Υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού)

Μπορώ να αντικαταστήσω τα πράσινα κρεμμύδια με τη σκόνη κρεμμυδιού;

Ναι! Σε συνταγές που απαιτούν την προσθήκη κρεμμυδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρέζα ή ακόμα και ½ κουταλάκι του γλυκού για να πετύχετε παρόμοια γεύση κρεμμυδιού.

Πώς να το αλλάξετε;

1 ½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ισούται με μισό φλιτζάνι (ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο).

1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι χοντροκομμένο βγάζει μισό φλιτζάνι.

Αν θέλετε να κόψετε τα κρεμμύδια σε κύβους, μπορεί να χρειαστείτε μισό μικρό κρεμμύδι για να φτιάξετε 2 κουταλιές της σούπας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κρεμμύδι για να αντικαταστήσετε ένα μέτριο πράσινο κρεμμύδι.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο των φρέσκων κρεμμυδιών σε πιάτα που περιέχουν λίγη γλυκύτητα και απαιτούν λίγη καραμελοποίηση ή μαγείρεμα. (Υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού)

 

Κόκκινα κρεμμύδια

caption | el.molooco.com

Αυτές είναι οι πιο γλυκές από όλες τις ποικιλίες κρεμμυδιού, οπότε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κόκκινα κρεμμύδια με τα πράσινα κρεμμύδια;

Ναι!

Τα κόκκινα κρεμμύδια έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα λευκά κρεμμύδια, αλλά μπορεί να έχουν πιο έντονη οσμή.

Το προφίλ γεύσης των μοβ κόκκινων κρεμμυδιών κυμαίνεται από ήπιο έως πικάντικο.

Note: Είναι πολύ κατάλληλα για την αντικατάσταση του λευκού μέρους των φρέσκων κρεμμυδιών. (Υποκατάστατο πράσινου κρεμμυδιού)

Είναι τα πιο υγιεινά κρεμμύδια

Τα κόκκινα κρεμμύδια έχουν υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών (τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων) όπως ανθοκυανίνες και κερκετίνη από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία κρεμμυδιού.

Πώς να το αλλάξετε;

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι βγάζει μισό φλιτζάνι (ψιλοκομμένο).

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα και σταδιακά να αυξήσετε την ποσότητα για να δημιουργήσετε τη γεύση που χρειάζεστε για το γεύμα σας.

Πότε χρησιμοποιείται;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια σε μαγειρευτά ή άψητα πιάτα.

Θυμηθείτε, η γεύση του κρεμμυδιού μπορεί να μην είναι αισθητή στα μαγειρεμένα πιάτα, αλλά μπορεί να προσθέσει μια ήπια γεύση όταν χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε σαλάτες, σάντουιτς ή μπιφτέκια.

 

Τελικές σκέψεις

Σύμφωνα με το el.molooco.comPearl onions (baby onions), γλυκά κρεμμύδια (Walla Walla, Vidalia), Welsh Onion (μακρύ πράσινο κρεμμύδι, είδος πράσινου κρεμμυδιού),

Τα κοτσάνια σκόρδου και οι βολβοί δέντρων (υβρίδιο του ουαλικού και του κοινού κρεμμυδιού) μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως άλλα πιθανά υποκατάστατα του κρεμμυδιού ή του κρεμμυδιού.

Όποιο καρύκευμα κι αν επιλέξετε αντί για κρεμμύδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη γεύση και την ποσότητα του καθενός για να μην επηρεαστεί η τελική γεύση του γεύματός σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ