Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ: 2 νεκροί και 8 τραυματίες - Παράταση στην ανακωχή με τη Χαμάς

Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ, θέτει σε κίνδυνο την ανακωχή του Ισραήλ με τη Χαμάς που πήρε παράταση για μία μέρα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σήμερα σε στάση λεωφορείου την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Magen David Adom επεσήμανε ότι ενημερώθηκε στις 07:38 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για μια επίθεση με πυροβόλο όπλο, κοντά σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Ραμότ.

Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αστυνομίας έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε την ώρα της πρωινής αιχμής σε μία από τις εισόδους της πόλης. Η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν άλλοι δράστες.

Η Magen David Adom διευκρίνισε ότι ο ένας νεκρός είναι «μια νεαρή γυναίκα 24 ετών».

Αρχικά η Mada είχε αναφέρει ότι η επίθεση σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έγινε «στην είσοδο της Ιερουσαλήμ».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

Παρατάθηκε η ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε –μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της– ότι η ανακωχή με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παρατείνεται για ακόμη μια μέρα προκειμένου «να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων». Η διορία για την ανακωχή ήταν μέχρι τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Την ανακωχή επιβεβαίωσε και η Χαμάς, ο ένοπλος βραχίονας της οποίας είχε καλέσει προηγουμένως τα μέλη του στη Λωρίδα της Γάζας να ετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου με τον στρατό του Ισραήλ σε περίπτωση που η ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δεν ανανεωθεί. «Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ καλούν τις ενεργές δυνάμεις τους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη τις τελευταίες ώρες της ανακωχής», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Το κείμενο παρότρυνε τα μέλη της να παραμείνουν σε ετοιμότητα «εκτός αν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση» της Χαμάς που «θα επιβεβαιώνει την παράταση» της ανακωχής.

Η ανακωχή παρατάθηκε για μια μέρα, ως αύριο Παρασκευή, επιβεβαίωσε το Κατάρ, η χώρα που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στα μέρη με αιγυπτιακή και αμερικανική υποστήριξη. «Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για μια επιπλέον ημέρα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του εμιράτου του Κόλπου, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ