Δείτε τη στιγμή που συλλαμβάνουν τον δράστη μετά τη θανατηφόρα επίθεση στο Παρίσι - Είχε ψυχολογικά προβλήματα

«Υποστηρικτής του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους»

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη που μαχαίρωσε θανάσιμα έναν τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο στο κέντρο του Παρισιού.

Ο ιρανικής καταγωγής Γάλλος δράστης που φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν Γερμανό τουρίστα και να τραυμάτισε άλλους δύο, μεταξύ των οποίων και έναν Άγγλο, στο Παρίσι, έχει πλέον κατονομαστεί και φωτογραφηθεί και είναι ένας γνωστός καταδικασμένος τρομοκράτης με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, γράφει η Daily Mail.

Ο 26χρονος Armand Rajabpour-Miyandoab αποφυλακίστηκε το 2020 και αφέθηκε να ζει στο σπίτι με τους γονείς του, ενώ υποβάλλεται σε «ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία». Αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, μετά το λουτρό αίματος κοντά στον Πύργο του Άιφελ το βράδυ του Σαββάτου.

Η σύλληψη του δράστη μετά την επίθεση

Βίντεο από την φερόμενη στιγμή της σύλληψής του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναμεταδίδει και το βρετανικό μέσο.

Mε ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Αν και δεν έχει διαγνωστεί με κάποια ψυχιατρική διαταραχή, ο ειδικός ψυχίατρος που τον εξέτασε κατά τη διάρκεια της έρευνας έκρινε ότι «ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας θα μπορούσαν να φανούν παθολογικά: ακραία αφέλεια σε σχέση με τις πιέσεις της στρατολόγησης, αδυναμία να λάβει υπόψη του τις επικίνδυνες σχέσεις που έχει συνάψει». Αναφέρεται σε «παθολογική σχιζοειδή προσωπικότητα», τονίζοντας την απομόνωση και την έλλειψη ενσυναίσθησης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του France 24 Wassim Nasr, ο οποίος ειδικεύεται στην τρομοκρατία, ο δράστης γύρισε ένα δίλεπτο βίντεο στο οποίο ανέλαβε την ευθύνη πριν πραγματοποιήσει την επίθεσή του. Σε αυτό δήλωνε «υποστηρικτής του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους» και υποσχόταν «υποταγή στον χαλίφη Αμπού Χαφς». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ενεργούσε για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ