Story of the day: Αθώα τελικά μετά από 20 χρόνια η «χειρότερη» μάνα στον κόσμο – Την κατηγορούσαν ότι δολοφόνησε τα 4 παιδιά της (βίντεο)

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, η Κάθλιν Φόλμπιγκ αθωώθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας των 4 παιδιών της

Η τελευταία πράξη του δικαστικού δράματος της γυναίκας που χαρακτηρίστηκε η "χειρότερη μητέρα της Αυστραλίας" γράφτηκε προχθές στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μετά την αποφυλάκισή της τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από 20 χρόνια άδικης κράτησης, η Κάθλιν Φόλμπιγκ πάλεψε για να απαλλαγεί οριστικά από το βαρύ κατηγορητήριο που την στιγμάτισε ως παιδοκτόνο των τεσσάρων παιδιών της.

Θύμα δικαστικής πλάνης όπως απέδειξε η δικηγόρος της, η Φόλμπιγκ ήταν θύμα και του μισογυνισμού που κυριαρχούσε στην κοινή γνώμη, όπως η ίδια είπε σε συνέντευξή της. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης καταδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κάθλιν σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της, που πέθαναν σε ηλικίες μεταξύ 19 ημερών έως 19 μηνών.

Τέσσερις θάνατοι μέσα σε μία δεκαετία

Η Φόλμπιγκ καταδικάστηκε το 2003 για τον θάνατο τέσσαρων παιδιών που πέθαναν όταν ήταν ακόμη βρέφη: του Πάτρικ Άλεν, 8 μηνών, της Σάρα Κάθλιν, 10 μηνών, της Λόρα Ελίζαμπερ, 19 μηνών, καθώς και για την ανθρωποκτονία του γιου της Κάλεμπ Γκίμπσον, όταν ήταν νεογέννητο μόλις δεκαεννέα ημερών.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν σε διάστημα μιας δεκαετίας, μεταξύ 1989 και 1999, αλλά η Φόλμπιγκ δεν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης παρά μόνο όταν ο σύζυγός της Κρεγκ, εντόπισε το προσωπικό της ημερολόγιό της.

"Αυτή τη φορά θα καλέσω για βοήθεια, αυτή τη φορά δεν θα προσπαθήσω πια να κάνω τα πάντα μόνη μου", είχε γράψει κατά την τελευταία της εγκυμοσύνη. "Ξέρω ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος για όλο μου το άγχος στο παρελθόν. Το άγχος με έκανε να κάνω τρομερά πράγματα…"

Η "χειρότερη μητέρα της Αυστραλίας" συνελήφθη το 2001, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του τέταρτου παιδιού της, της Λόρα.

Τα 40 χρόνια ισόβια κάθειρξη που της επέβαλλε το δικαστήριο, κρίνοντας την ένοχη ότι σκότωσε δια πνιγμού τα παιδιά της, μεταφράστηκαν σε έκτιση ποινής για 25 χρόνια.

Ύστερα από 20 χρόνια φυλάκισης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Ντέιλι, ανακοίνωσε: "Σήμερα το πρωί στις 9:30 συναντήθηκα με την κυβερνήτη. Της συνέστησα να ασκήσει το βασιλικό της προνόμιο της απονομής χάρης και να χορηγήσει στη κ. Φόλμπιγκ μια άνευ όρων απαλλαγή. Η κυβερνήτης συμφώνησε".

Πως έφτασε όμως ο Γενικός Εισαγγελέας στο να ζητήσει την "απονομή χάρης" από την κυβερνήτη; "Το σημείο καμπής στην έρευνα ήταν οι νέες αποδείξεις- μέσω DNA- που δείχνουν ότι οι θάνατοι των παιδιών μπορεί να οφείλονταν σε φυσικά αίτια. Επιστήμονες που έδωσαν ανεξάρτητες συμβουλές στην έρευνα εξέφρασαν ανακούφιση που η επιστήμη εισακούσθηκε", εξήγησε η δικαστική ρεπόρτερ του ΑΒC 9, Τζαμέλ Γουέλς.

Η Κάθλιν Φόλμπιγκ είναι σήμερα 56 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια επέμενε ότι είναι αθώα. Τώρα μετά την οριστική απαλλαγή της σχολιάζει ότι "το σύστημα προτίμησε να με κατηγορήσει, από το να δεχθεί ότι ορισμένες φορές παιδιά πεθαίνουν ξαφνικά και απρόσμενα και αυτό σου σπαράζει την καρδιά".

Η Κάθλιν Φόλμπιγκ αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο 2023 έπειτα από 20 χρόνια στη φυλακή εξαιτίας δικαστικής πλάνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ