Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες! Διαχρονικές, all time classic & θα μπείτε αμέσως στο γιορτινό κλίμα (βίντεο)

Ζεστό ρόφημα, κουβερτούλα και play ...

Τι ολοκληρώνει απίστευτα τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι;

Μα φυσικά μία γιορτινή ταινία!

Εμείς, λοιπόν, σας έχουμε 10 από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

Ετοιμαστείτε από τώρα με κουβερτούλα, ζεστό ρόφημα και γυαλιά μυωπίας (εάν φοράτε!).

#10 Love Actually (2003)

Το ρομάντζο με φόντο τα Χριστούγεννα παραμένει ακόμα αγαπητό, ακόμα κι αν μερικοί το θεωρούν υπερβολικά “γλυκανάλατο”. Η ταινία παρουσιάζει 10 ζευγάρια με διαφορετικές ιστορίες αγάπης, οι οποίες εξελίσσονται σε μια αντίστροφη μέτρηση 5 εβδομάδων πριν τα Χριστούγεννα. Εάν σας αρέσουν οι ρομαντικές κωμωδίες και θέλετε να μπείτε ταυτόχρονα σε γιορτινό κλίμα, αυτή η ταινία είναι ιδανική για εσάς…

#9 Μια Υπέροχη Ζωή ("It’s a Wonderful Life", Φρανκ Κάπρα, 1946)

Εάν το πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν ταινία, δε θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη πέρα από αυτό το θαυμάσιο μελόδραμα του Φρανκ Κάπρα. Όπως και στο "Μαγαζί της Γωνίας" πρωταγωνιστής είναι ο Τζέιμς Στιούαρτ, ο οποίος υποδύεται έναν άντρα που την παραμονή των Χριστουγέννων σκέφτεται σοβαρά να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε, όμως, εμφανίζεται ένας άγγελος, ο οποίος τον παρακαλεί να αλλάξει γνώμη. Αμέσως μετά, ο ήρωας ξεκινά ένα υπαρξιακό ταξίδι όπου από την απελπισία οδηγείται στην ευτυχία, με τον Κάπρα να σκαρφίζεται διαδοχικές σκηνές ανθολογίας, όπως εκείνη όπου ο Στιούαρτ πιάνει το φεγγάρι με ένα λάσο για την αγαπημένη του. Γενικά, σπάνια ο ρομαντισμός, η αγάπη, τα αληθινά καθημερινά προβλήματα και η μελαγχολία έχουν συνδυαστεί τόσο εύστοχα και συναισθηματικά, δίχως ποτέ η ταινία να γίνεται γλυκερή.

#8  Elf – Το Ξωτικό των Χριστουγέννων (2003)

Μια πολύ κλασική ταινία για την συγκεκριμένη εποχή με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Φέρελ σε έναν ρόλο που το ταιριάζει γάντι. Τι γίνεται άραγε, όταν ένα από τα ξωτικά του Άι Βασίλη ανακαλύψει ότι είναι άνθρωπος και αποφασίσει να πάει στη Νέα Υόρκη να βρει τον πατέρα του; Θα καταφέρει να μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια πόλη γεμάτη από πολυάσχολους σοβαρούς ανθρώπους;

#7 The Muppet Christmas Carol (1992)

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για αυτήν την ταινία. Ο συνδυασμός τριών στοιχείων εγγυάται την επιτυχία της και την διασκέδαση των θεατών. Πρώτον, βασίζεται πάνω στην κλασική ιστορία του Τσάρλς Ντίκενς. Δεύτερον, απαρτίζεται από τους γνωστούς ήρωες του The Muppet Show. Και τρίτον, στον ρόλο του Σκρουτζ πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Κέιν.

#6 Carol (2015)

Και γιατί να πούμε όχι σε ένα ρομαντικό δράμα τοποθετημένο στα 50s σε σκηνοθεσία του Τοντ Χέινς; Το Carol με πρωταγωνίστριες την Κέιτ Μπλάνσετ και την Ρούνι Μάρα εξερευνά την παράνομη σχέση των δύο γυναικών με φόντο την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η κινηματογράφιση της ταινίας από τον Έντουαρντ Λάτσμαν μας χάρισε μια ρετρό αισθητική που έχει πολυσυζητηθεί.

#5 Klaus (Σέρχιο Πάμπλος, 2019)

Ένα από τα απροσδόκητα σουξέ του Netflix, το "Klaus" συνδυάζει το ύφος ενός παραμυθιού με τη διάθεση να ανανεώσει μια γνωστή σε όλους ιστορία. Ο πρωτοεμφανιζόμενος εδώ Σέρχιο Πάμπλος, ανατρέχει στις ρίζες του μύθου γύρω από τον Άγιο Βασίλη και οραματίζεται το πώς γεννήθηκε ο κύριος με τα δώρα. Κεντρικός ήρωας είναι ένας αδέξιος ταχυδρόμος, ο οποίος πιάνει νέο πόστο σε ένα χιονισμένο και απομονωμένο χωριό. Εκεί γνωρίζει έναν παιχνιδοποιό με τον οποίο ξεκινά μια παράδοξη φιλία. Παράδοση, υπέροχη εικονογραφία και ζεστή ατμόσφαιρα, πλαισιώνουν την ταινία η οποία έχει γίνει must των Χριστουγέννων από όταν κυκλοφόρησε.

#4 The Snowman (1982)

Μια μικρή και όχι τόσο γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων μόλις 27 λεπτών σκηνοθετημένη από την Νταϊάν Τζάκσον, το “The Snowman” κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά στην λίστα της Independent, που σημειώνει ότι προσφέρει μια γεύση από την μοναδική μαγεία των ημερών μέσα από την ιστορία του χιονανθρώπου που παίρνει σάρκα και οστά και μαζί με τον μικρό του φίλο πετούν πάνω από την χιονισμένη Αγγλία.

#3 Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης ("The Nightmare Before Christmas", Τιμ Μπάρτον, 1993)

Από το φανταστικό μυαλό του Τιμ Μπάρτον έρχεται το αριστουργηματικό animation με ήρωα τον αρχηγό της χώρας του Χάλοουίν, των σκελετών και των νεκροζώντανων, Τζακ Σκέλινγκτον. Σε ένα ξεχωριστό... crossover γιορτών, ο Τζακ θα βρεθεί στη χώρα των Χριστουγέννων όπου ενθουσιασμένος από τη μαγεία του χιονιού, των ζαχαρωτών και φυσικά του Άγιου Βασίλη, καλεί τους συμπολίτες του να διοργανώσουν εκείνοι τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά με καταστροφικές συνέπειες.

#2 Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη (1992)

Ο μικρός Κέβιν μας συντροφεύει πάντοτε σε κάθε χριστουγεννιάτικη περίοδο. Στην δεύτερη ταινία του franchise, τον βλέπουμε να χάνεται στους γιορτινούς δρόμους της Νέας Υόρκης και να στήνει μοναδικές παγίδες για τους δύο επίδοξους διώκτες του. Η φοβερή επανένωση του Κέβιν με την μαμά του, μας δίνει ακριβώς την αίσθηση των ημερών: την ανάγκη να είμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας!

#1 Home Alone – Μόνος στο Σπίτι (1990)

Το “Home Alone” δεν έφτασε στην κορυφή αλλά μια ανάσα πριν και δικαίως. Ήταν το 1990 όταν ο Κέβιν γνωρίστηκε με το κοινό και κατάφερε να μπει στην καρδιά και στα σπίτια όλων των οικογενειών. Η δική του οικογένεια τον ξέχασε και ήταν “μόνος στο σπίτι”, η ατυχία του όμως μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν δύο αδέξιοι ληστές με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αποφάσισαν να ληστέψουν το σπίτι του. Τότε είναι που ο Κέβιν μας δείχνει πως το θάρρος και η τόλμη μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο και τα γέλια που μας προκαλεί δεν έχουν σταματημό.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ