Εντυπωσιακές εικόνες από drone: Σιντριβάνια λάβας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας - Για μήνες θα ρέουν τα πύρινα ποτάμια (βίντεο)

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας συνεχίσει την έντονη δραστηριότητά του

Εντυπωσιακές εικόνες από drone δείχνουν τόσο την ομορφιά όσο και την καταστροφική φύση του ηφαιστείου της Ισλανδίας

Ένα ρήγμα χιλιομέτρων έχει ανοίξει στη χερσόνησο Ρέικιανες, εκτοξεύοντας 100 έως 200 κυβικά μέτρα λάβας κάθε δευτερόλεπτο

.

Η λάβα που εκρήγνυται έχει καταγραφεί από ψηλά, με το φλεγόμενο λιωμένο πέτρωμα να εκτοξεύεται από τη γη, πριν διασπαστεί σε μικρές ροές που μοιάζουν με παραπόταμους, όπως σημειώνει το βρετανικό Sky News.

Παρόλο που η ροή λάβας έχει μειωθεί, το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας αναφέρει ότι περισσότερο μάγμα θα μπορούσε ακόμη να ρέει από το βάθος της γης για να τροφοδοτήσει τα «σιντριβάνια» φωτιάς και ίσως να ανοίξει νέες ρωγμές.

Οι ειδικοί λένε ότι η ροή της λάβας θα μπορούσε να σταματήσει το Σαββατοκύριακο ή την επόμενη εβδομάδα ή να συνεχιστεί με βραδύτερο ρυθμό για εβδομάδες ή μήνες.


«Μην επισκέπτεστε την περιοχή»

Οι πολίτες στην Ισλανδία έχουν ενημερωθεί να μείνουν στο σπίτι τους και να «μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων» αντί να επιχειρήσουν το επικίνδυνο ταξίδι στο σημείο της έκρηξης.

Η Hjordis Gudmundsdottir, διευθύντρια επικοινωνίας του τμήματος πολιτικής άμυνας της Ισλανδίας, δήλωσε στον ισλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RUV ότι, αν και η ροή λάβας έχει γίνει λιγότερο έντονη, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα.

Η κ. Gudmundsdottir δήλωσε επίσης ότι οι ομάδες ξόδεψαν «πολύ χρόνο» για να απομακρύνουν τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στην περιοχή.

Η στιγμή της έκρηξης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ