Πώς να φτιάξετε χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες για εσάς και το παιδί σας!

Οι απόκριες είναι εδώ και οι προετοιμασίες των λιλιπούτειων φίλων μας για τη φετινή μεταμφίεση κορυφώνονται. Αποκριάτικα πάρτι μασκέ, παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις στο σχολείο θα αποτελέσουν το χώρο δράσης των μικρών καρναβαλιστών.

Οι απόκριες είναι εδώ και οι προετοιμασίες των λιλιπούτειων φίλων μας για τη φετινή μεταμφίεση κορυφώνονται. Αποκριάτικα πάρτι μασκέ, παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις στο σχολείο θα αποτελέσουν το χώρο δράσης των μικρών καρναβαλιστών. Εκτός από τα πολύχρωμα κουστούμια, την παράσταση θα κλέψουν και οι αποκριάτικες μάσκες. Φέτος, ξεφύγετε από τις τυποιημένες επιλογές του εμπορίου, χαρίζοντας στα παιδιά σας χειροποίητες μάσκες φτιαγμένες με πολλή αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα.

Μάσκα ουράνιο σώμα

Υλικά:
1 χαρτόνι σε κίτρινο/ χρυσό/ μπλέ χρώμα
1 ψαλίδι
αυτοκόλλητα
χρυσόσκονη (glitter)
1 λάστιχο
1 συρραπτικό

Μεταμορφώστε το παιδάκι σας σε ήλιο, μισοφέγγαρο ή πλανήτη κλέβοντας την παράσταση στο αποκριάτικο παιδικό πάρτι. Παίρνετε ένα χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας ανάλογα με το σκοπεύετε να ντύσετε το παιδί. Μετράτε τις διαστάσεις του κεφαλιού και στο κέντρο του χαρτονιού με ένα μολύβι σχεδιάζετε ένα κύκλο βάσει των διαστάσεων. Με ένα ψαλίδι κόβετε προσεκτικά το περίγραμμα. Μπορείτε να διακοσμήσετε με μάσκα με αυτοκόλλητα αστεράκια, φεγγάρια, πλανήτες. Εν συνεχεία παίρνετε ένα λάστιχο και το συρράπτετε από τη μία άκρη της μάσκας στην άλλη φροντίζοντας ώστε η μάσκα να εφαρμόζει σωστά στα αυτιά και το πρόσωπο του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ