Ο Σπύρος Σούλης αποκαλύπτει 5 μυστικά της περίφημης Σκανδιναβικής Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης - δημιουργήστε το απόλυτο ζεστό σπίτι!

Δείτε 5 μυστικά για να δημιουργήσετε την απόλυτη γιορτινή διακόσμηση με την κομψότητα του σκανδιναβικού στιλ!

Το σκανδιναβικό στιλ στη διακόσμηση ξεχωρίζει για την ήρεμη, ζεστή αλλά και φιλόξενη ατμόσφαιρα που εκπέμπει σε έναν χώρο. Σκεφτείτε λοιπόν όλη αυτή την ευχάριστη αίσθηση να ενισχύεται από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Επιλέξτε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα σε λευκές και ασημί αποχρώσεις.

Το λευκό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά χρώματα του σκανδιναβικού στιλ στη διακόσμηση και συνδυάζεται ιδανικά με φυσικά υλικά όπως τα ανοιχτόχρωμα ξύλα.

Για να δημιουργήσετε το τέλειο δέντρο επιλέξτε το λευκό ως χρώμα βάσης (δηλαδή τα περισσότερα στολίδια και μπάλες να είναι λευκά σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού), συνδυάστε το με λίγο κόκκινο και ολοκληρώστε με ασημί φινιρίσματα.

To κόκκινο δεν είναι πάντα αναγκαίο. Αν και προτιμάται τις περισσότερες φορές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εντάξετε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση επιθυμείτε για να δώσετε μια χρωματιστή πινελιά στο δέντρο σας. Επίσης μπορείτε να κινηθείτε μόνο σε λευκές και ασημί αποχρώσεις. Η επιλογή είναι πάντα δική σας.

Επίσης μην ξεχάσετε να επιλέξετε στολίδια σε διαφορετικές υφές και λευκά λαμπάκια για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και συγχρόνως διακριτικό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε μια ρουστίκ ατμόσφαιρα με «κρυφά» αντικείμενα

Πριν ξεκινήστε να στολίζετε το δέντρο είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε για τη βάση. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που θα κάνει αισθητή τη σκανδιναβική αισθητική, η οποία εκπέμπει πάντα μια ρουστίκ γοητεία.

Μια επιλογή είναι να τοποθετήσετε το δέντρο σας μέσα σε ένα πλεκτό καλάθι. Η άλλη είναι να επιλέξετε ένα μικρό κουβερτάκι ή ένα χαλάκι μάλλινο ή γούνινο κατά προτίμηση σε σκούρο χρώμα.

Διαβάστε επίσης:Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης για τα φετινά Χριστούγεννα - χωρίς δέντρο αλλά εξίσου φανταστικοί!

Χρησιμοποιήστε πρασινάδες στολισμένες με λίγα μικροσκοπικά στολίδια

Η σκανδιναβική διακόσμηση ενσωματώνει πολλά στοιχεία από τη φύση, το ίδιο και η χριστουγεννιάτικη εκδοχή της. Χρησιμοποιήστε πρασινάδα (αν είναι φυσικά τα κλαδιά ακόμα καλύτερα). Για παράδειγμα το πυξάρι είναι ένα φυτό που επιλέγεται συχνά, το ίδιο και τα στεφάνια.

Μπορείτε να τα στολίσετε αρκεί να το κάνετε με όσο πιο μίνιμαλ τρόπο γίνεται. Επιλέξτε μικροσκοπικά στολίδια σε λευκό και κόκκινο και διακοσμήστε με προσοχή.

Το  maximal στιλ είναι πολύ αγαπητό και θεμιτό στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, όμως η περίπτωση του σκανδιναβικού αποτελεί μια εξαίρεση στον γενικό κανόνα.

Χρησιμοποιήστε λευκές κορδέλες, λευκά λαμπάκια, χειροποίητα στολίδια αλλά πάντα με φειδώ.

Διακοσμήστε με μάλλινα και γούνινα ριχτάρια και μαξιλάρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, η σκανδιναβική διακόσμηση «αγαπά» τα μοντέρνα αναπαυτικά έπιπλα και τα συνδυάζει με έντονες και ζεστές υφές για να πετύχει την αίσθηση της ζεστασιάς και της θαλπωρής.

Γι’ αυτό και εσείς δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε τον καναπέ και τις πολυθρόνες με μάλλινα και γούνινα μαξιλάρια και ριχτάρια. Επίσης μπορείτε ακόμα και να κάνετε layering με χαλιά, στρώνοντας ένα μικρότερο πάνω σε αυτό που ήδη έχετε.

Στολίστε το δέντρο και γωνιές στο σπίτι με γιορτινά λαμπάκια σε λευκό ζεστό φως, που να παραπέμπει σε αναμμένα κεράκια.

Τα κεριά είναι από τα πιο αγαπητά αντικείμενα της σκανδιναβικής διακόσμησης ειδικά τον χειμώνα γιατί κάνουν πάντα έναν χώρο να δείχνει πιο ζεστός και πιο φιλόξενος.

Επομένως είτε στολίσετε δέντρο είτε απλά κάποιες γωνιές στο σπίτι μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μέσα στις συνθέσεις σας τα κεριά.

Πάνω στο δέντρο δεν τοποθετούνται ποτέ κανονικά κεριά, αλλά σειρές από λαμπάκια που έχουν το σχήμα ενός κεριού.

Να θυμάστε ότι ένα όμορφο και ιδιαίτερο κηροπήγιο μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και χρησιμοποιηθεί και ως statement αντικείμενο στον χώρο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ