Vintage story: Όταν ο Λέοναρντ Μπερνστάιν πρόδωσε τον μέντορα & εραστή του, Δημήτρη Μητρόπουλο - Ο Έλληνας συνθέτης πέθανε λίγο μετά από την απογοήτευση (φωτό)

Πως εξελίχθηκε η σχέση τους

Ένα εκπληκτικό vintage story μας παρουσίασε μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό της στο instagram η Έλενα Μακρή, @elenasdiary_blog.

Πρωταγωνιστές είναι ο Δημήτρης Μητρόπουλος με τον Λέοναρντ Μπερνστάιν.

Μαθητής και Δάσκαλος: Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας αρχιμουσικός Δημήτρης Μητρόπουλος (δεξιά) με τον κορυφαίο Αμερικανό μαέστρο και συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, που υπήρξε προστατευόμενος αλλά και σύντροφος του.

Είχαν συναντηθεί όταν ο Μπερνστάιν ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Χάρβαρντ το 1937. Η γνωριμία με τον Δημήτρη Μητρόπουλο του άνοιξε τις πόρτες για μια μεγάλη καριέρα.

Διαβάστε ακόμη: Vintage Story: Ήταν εραστές τελικά ο Λ. Μπερνστάιν με τον Δημήτρη Μητρόπουλο; Η προδοσία οδήγησε σε κατάρρευση τον Έλληνα μαέστρο

Παρ’όλα αυτά ο Λέοναρντ Μπερνστάιν θα πρωτοστατούσε αργότερα στην εκστρατεία λάσπης ενάντια στον Μητρόπουλο με αφορμή τις ερωτικές του προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει όταν εκείνος εκδιώχθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης και από την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης.

Ήταν μια προδοσία που κόστισε στον Δημήτρη Μητρόπουλο όχι μόνο την καριέρα αλλά και την υγεία του.

Διαβάστε ακόμη: Έξι χρόνια έκανε μαθήματα ο Μπράντλεϊ Κούπερ για να υποδυθεί τον Λέοναρντ Μπερνστάιν - Έτσι έμαθε να διευθύνει ορχήστρα για την ταινία Maestro

Έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 64 ετών τον Νοέμβριο του 1960, ενώ έκανε πρόβα με την ορχήστρα στη Σκάλα του Μιλάνου…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ