Στις Σπέτσες ο Κασσελάκης; Στα Χανιά με τον Άντονι Μπλίνκεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μπορεί η συνάντηση να έχει χαρακτηριστεί "ιδιωτική", όμως αυτές οι επαφές πάντα προσφέρουν κάτι

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στα Χανιά.

Η ιδιωτική συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά και στην ατζέντα θα βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ πληροφορίες, θέλουν να είναι παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα έχει επισκεφθεί πρωτα το Ισραήλ και την Τουρκία, πριν κάνει στάση στη Σούδα και συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του τελευταίου στα Χανιά. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το πρόγραμμά του και θα βρίσκεται την Παρασκευή στο πατρικό του, στα Χανιά της Κρήτης, αντί για την Αρίστη στο Πάπιγκο που είχε προγραμματίσει να περάσει το τριήμερο.

Τέταρτη περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναχωρεί απόψε από την Ουάσιγκτον για το δύσκολο διπλωματικό εγχείρημα, την τέταρτη περιοδεία του στην περιοχή από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς· προβλέπεται να κάνει σταθμό στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ Αμερικανός αξιωματούχος.

Καμία χώρα δεν έχει «συμφέρον» να υπάρξει «κλιμάκωση», είπε ο Μάθιου Μίλερ, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς η Ουάσιγκτον δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την ευρεία υποστήριξη που παρέχει στο Ισραήλ αφότου άρχισαν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ