Βίντεο και φωτό από το μπουρίνι ξημερώματα στην Αττική: Έριξε χαλάζι, ξεριζώθηκαν δέντρα - Αναποδογύρισε νταλίκα στον Πύργο, δείτε

Προβλήματα από την κακοκαιρία, πολλές ζημιές, δεμένα τα πλοιά

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αττική μετά τα μεσάνυχτα, το οποίο συνοδεύτηκε και με χαλάζι. Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια, ενώ ξεριζώθηκαν και δέντρα.

 

 

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων.  Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε φωτό κια βίντεο από την Φιλοθέη-Ψυχικό

Ενδεικτικός των προβλημάτων που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία ο αριθμός των κλήσεων στην πυροσβεστική που δέχθηκε 95 τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και 40 για αφαιρέσεις δέντρων ενώ δεκάδες ήταν κλήσεις και για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ λόγω διακοπής της ηλεκτροδοτησης.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκαν τα βόρεια προάστια ενώ στη Φιλοθέη - Ψυχκό από τους ανέμους έπεσε μέχρι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

athina-kakokairia4

kakokairia-athina10

kakokairia-athina12

kakokairia-athina11

athina-kakokairia3

athina-kakokairia2

athina-kakokairia

athina-kakokairia7

athina-kakokairia6

athina-kakokairia5

 

Η κακοκαιρία ξεκίνησε νωρίτερα από τα δυτικά και «χτύπησε» την Πάτρα αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/1) με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

 

 

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, από το 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Σε ισχύ έχει τεθεί, σύμφωνα με τη αστυνομία, ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δικύκλων και φορτηγών στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

 

 

Έχουν σημειωθεί επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων, σύμφωνα με το dete.gr. Επιπλέον υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηλεία.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Παράλληλα έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε σημεία της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε φορτηγό στον Πύργο, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας, όπως φαίνεται και στα βίντεο και τις φωτογραφίες του ilialive.gr, προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα ενώ παρασύρθηκε ακόμη και φορτηγό αυτοκίνητο. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και νωρίτερα από κεραυνούς προκλήθηκαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές στον Πύργο

 

fortigo_bourini

mpourini_pyrgos

mpourini_pyrgos_1

spasmeni_tzamaria_tsioris

zimies_bourini_1

zimies_bourini_5

Προβλήματα και στη Χαλκίδα

 

 

Πού εστάλη μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες - θυελλώδεις ανέμους  στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

 

112patra

Δεμένα τα πλοία

Λόγω θυελλωδών ανέμων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας. Οι επιβάτες που είχαν σκοπό να μετακινηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ώστε να ενημερώνονται για το αν και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα απαγορευτικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ