Νίκη Παλληκαράκη: Μίλησε για τη μητέρα της που έπασχε από άνοια - "Είχα πάψει να είμαι το παιδί της - Είναι ζόρικο αυτό το συναίσθημα" (βίντεο)

Όσα εξομολογήθηκε on air

Η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την μνήμη και πώς αντιμετωπίζονται οι νόσοι που συνδέονται με αυτήν.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μητέρα της που έπασχε από άνοια.

«Κουβαλάς όλο το συναισθηματικό βάρος που σου δημιουργεί αυτό που βλέπεις στην ίδια σου την μάνα. Πρέπει να το βάλεις στην άκρη και να φροντίσεις εσύ αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν μια διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη. Ανέπτυξα μηχανισμούς στην πορεία για να μπορώ να το διαχειριστώ. Τώρα που τα θυμάμαι ψύχραιμα, υπήρχαν δείγματα της ασθένειας 20 χρόνια πριν. Πέθανε πέρσι η μητέρα μου. Ήταν 91 ετών. Νομίζω γύρω στα 70 άρχισε να μην θυμάται. Δεν με αναγνώριζε, σε σημείο που θύμωνα ομολογώ. Νόμιζα ότι με πειράζει, ότι αστειεύεται» εξομολογήθηκε η Νίκη Παλληκαράκη.

«Έπειτα από μία 10ετία άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν είναι απλά μία απώλεια μνήμης. Άρχισε να έχει προβλήματα προσανατολισμού και συμπεριφοράς. Είχε γίνει περίεργη, ένας καχύποπτος άνθρωπος. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήταν εύκολο» υπογράμμισε.

«Στην προσπάθειά της να καταλάβει, αγχωνόταν και γινόταν ακόμα χειρότερα» αποκάλυψε η ηθοποιός, σημειώνοντας ότι της έκρυβαν γεγονότα. «Δεν της είπαμε ποτέ για τον θάνατο του πατέρα μου, γιατί ήταν η πιο σημαντική μνήμη που της είχε μείνει. Ρωτούσε συνέχεια για εκείνον» πρόσθεσε.

«Ρωτούσε γιατί δεν έρχεται να με δει, πού είναι ο πατέρας σου. Συνέχεια…» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ