Πέθανε ο Φιλήμονας: Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδα έντυσε Σοφία Λόρεν & όλες τις σταρ της Ελλάδας - Το «αντίο» του «γιού» του Στέλιου Χανταμπάκη (βίντεο)

Συγκινεί ο Στέλιος Χανταμπάκης που ο Φιλήμωνας τον αποκαλούσε "γιο" του

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λάκης Γαβαλάς.

 

Ο Στέλιος Χανταμπάκης, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά στον σχεδιαστή, έκανε μια ανάρτηση για να τον αποχαιρετήσει.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Στέλιος Χανταμπάκης ανάρτησε μια φωτογραφία της συζύγου του, δίπλα στον Φιλήμονα.

Πάνω σε αυτή, έγραψε: «Φιλήμων Φακλωνάκης. Καλό ταξίδι. Συνήθιζες να με αποκαλείς γιο σου.. Πάντα μου μιλούσες σκληρά, αυστηρά, αλλά ένιωθα για κάποιο λόγο ότι μου μιλάς με αγάπη.. Πριν 20 ημέρες που σε είδαμε με την Όλγα, όπως πάντα καλοντυμένο, σε είδα χαρούμενο και γεμάτο…Χωρίς γκρίνια και μιζέρια όπως ποτέ δεν ήθελες να μεταφέρεις σε κανέναν.. "Δεν θέλω να με λυπάται κανένας γι' αυτό δεν κρατάω και μπαστούνι". Χαιρόσουν για εμένα και την οικογένειά μου! Καλό ταξίδι με αγάπη από εμένα, τα παιδιά και την Όλγα».

Η ανάρτησή του Στέλιου Χανταμπάκη:
 

χανταμπακης

Πιο συγκεκριμένα, ο Λάκης Γαβαλάς αποχαιρέτησε τον Φιλήμονα, γράφοντας στο facebook: "Φιλήμονα, καλό ταξίδι στους ουρανούς".

Ο Φιλήμονας υπήρξε ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της μόδας τις χρυσές δεκαετίες, με πρόσωπα από όλους τους χώρους να αποτελούν τους πελάτες του. Τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φιλήμων στα 84 μιλάει για όλες: Η Μπαζιάνα νόστιμη με ωραία πόδια αλλά... η Μελάνια θα γίνει Τζάκυ & θυμάται

"Ήμουν σπάταλος. Αγάπησα, αγαπήθηκα, ξόδεψα, γλέντησα, πέρασα πολύ ωραία και τώρα, δόξα τω Θεώ, μπορώ να ζω αξιοπρεπώς χωρίς να επιβαρύνω κανέναν απολύτως. Απλώς μπορώ να ζω όμορφα!" είχε πει στον Νίκο Νικόλιζα και στην εφημερίδα Espresso το 2022.

Η ανάρτηση του Λάκη Γαβαλά

Ο Φιλήμων γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1932. Ως σχεδιαστής μόδας άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του, στη χρυσή εποχή της μόδας με ξεχωριστές δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε την ιδέα να αντικαταστήσει στις επιδείξεις του τα μανεκέν με γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, τα οποία δέχθηκαν την πρόσκλησή του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1959, όταν και επέστρεψε από το Παρίσι, όπου στο ατελιέ του σπουδαίου Γιάννη Ντεσσέ είχε συμμαθητές τον Βαλεντίνο και τον Γκι Λαρός.

Στη διεθνή αγορά συστήθηκε το 1972, με την παρουσίαση της συλλογής του δίπλα σε μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν και της Μέρι Κουάντ στο μεγάλο γκαλά των "Λευκών Κύκνων" στο Λονδίνο.

Έντυσε ονόματα όπως η Σοφία Λόρεν, η Τζέιν Μάνσφιλντ και η Μερλ Όμπερον, ενώ από το ατελιέ που διατηρούσε για χρόνια στο Κολωνάκι πέρασαν όλες οι Ελληνίδες σταρ της εποχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ