Νέα προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού – Συνέλαβαν τη συνταξιούχο δημοσιογράφο και τον γιό της (φωτό & βίντεο)

Ένταση και χημικά από ΜΑΤ σε βάρος των συγκεντρωμένων που βρέθηκαν στου Ζωγράφου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, Αβύδου 146. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μεταβεί στο σημείο, από τα ξημερώματα της Τετάρτης, σπάζοντας την πόρτα, ενώ τα πράγματα της οικογένειας φορτώθηκαν σε φορτηγό (φωτογραφία επάνω).

Η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και ο γιος της έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, με το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς να καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

«Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Ήδη κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου (εικόνα από 902)

Ενταση με χημικά

Νωρίτερα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στον κόσμο που βρέθηκε έξω από το σπίτι της Ι. Κολοβού, που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, αντιδρώντας στην νέα προσπάθεια έξωσης.

«Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι, ενώ τα πράγματα της δημοσιογράφου φορτώνονται σε φορτηγό υπό το βλέμμα των ΜΑΤ.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα» τόνισε «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. «Τους πήραν με τις παντόφλες», υπογράμμισε. «Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν».

Παρέμβαση Παφίλη

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από την οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου και να σταματήσει η απαράδεκτη έξωση της Ι. Κολοβού.

Η χαμηλοσυνταξιούχος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ από τραπεζικές κάρτες. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι των χρεών έχει ήδη καλυφθεί μετά τον έρανο υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε σε πλειστηριασμό το διαμέρισμα της οδού Αβύδου, έναντι 90.000 ευρώ, ζητά όλο το ποσό συν 500 ευρώ για κάθε μήνα που η οικογένεια μένει σε αυτό.

Τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου κατά τη διάρκεια της οποίας της έσπασαν βίαια την πόρτα.

Η αλληλεγγύη του κόσμου όμως και η μαζική στήριξη στην Ιωάννα Κολοβού απέτρεψαν τότε τα σχέδια έξωσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ