Συγκινεί ο Μαρκ Ράφαλο για το πρόβλημα υγείας του: Είχα όγκο στον εγκέφαλο - Είμαι κουφός από το αριστερό αυτί (φωτό & βίντεο)

Η γυναίκα μου όταν το έμαθε ξέσπασε σε κλάματα, αποκάλυψε ο Μαρκ Ράφαλο

O Μαρκ Ράφαλο, ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου μίλησε για το πρόβλημα υγείας όταν διαγνώστηκε το 2001 με όγκο στον εγκέφαλο.

Ο 56χρονος ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο podcast SmartLess, με οικοδεσπότες τους Τζέισον Μπέιτμαν, Σον Χάγιες και Γουίλ Αρνέτ, και περιέγραψε ότι έμαθε πως είχε «όγκο στον εγκέφαλο» μετά την επιτυχία του «You Can Count on Me».

Ο Μαρκ Ράφαλο είπε ότι είχε δει έναν εφιάλτη «τόσο έντονο» που τον ώθησε να κάνει αξονική τομογραφία, ώστε να το «αντιμετωπίσει αμέσως». Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things», αποκάλυψε ότι πήγε στον γιατρό με μια «αίσθηση καταδίκης».

Διαβάστε ακόμα: Oscars 2024: Σάρωσε το «Poor Things» του Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες



«Η νοσοκόμα καλεί τον γιατρό, τους άκουγα να μιλάνε στο άλλο δωμάτιο. Μπαίνει μέσα, είναι κάπως σαν ζόμπι, και λέει: ''Έχετε έναν όγκο πίσω από το αριστερό σας αυτί στο μέγεθος μπάλας του γκολφ και δεν ξέρουμε τι είναι. Δεν μπορούμε να πούμε μέχρι να γίνει βιοψία''» είπε ο Μαρκ Ράφαλο στους ακροατές.

Ευτυχώς, ο όγκος ήταν καλοήθης

Πριν από τη διάγνωση, το μόνο σύμπτωμα ήταν μια μόλυνση στο αυτί. Κι ενώ ο όγκος ήταν, ευτυχώς, καλοήθης, ο Ράφαλο, ο οποίος ήταν τότε 33 ετών, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.



Ο Μαρκ Ράφαλο με τη σύζυγό του

Εκείνη την εποχή, η σύζυγός του, Σανράιζ Κούγκνεϊ, επρόκειτο να γεννήσει από μέρα σε μέρα το πρώτο τους παιδί, τον γιο τους Κιν. Ο Ράφαλο, για να μην την αναστατώσει, περίμενε μέχρι να γεννηθεί ο γιος τους για να της μιλήσει σχετικά με το πρόβλημα υγείας του.

«Όταν το είπα στη Σάνι, στην αρχή νόμιζε ότι αστειευόμουν» είπε. «Μετά ξέσπασε σε κλάματα και είπε: ''Πάντα ήξερα ότι θα πεθάνεις νέος''».

Αφότου ενημέρωσε τη σύζυγό του για την υγεία του, ο Μαρκ Ράφαλο συναντήθηκε με έναν νευρολόγο για να συζητήσουν το σχέδιο θεραπείας καθώς και τη χειρουργική επέμβαση.

«Είμαι εντελώς κουφός από το ένα αυτί»

Ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός σημείωσε πως οι κίνδυνοι της επέμβασης περιελάμβαναν 20% πιθανότητα να «νεκρώσει» το νεύρο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και 70% πιθανότητα να χάσει την ακοή του σε αυτό το αυτί.

«Είμαι εντελώς κουφός από το ένα αυτί και, όταν ξύπνησα, η αριστερή πλευρά του προσώπου μου ήταν εντελώς παράλυτη» είπε. «Δεν μπορούσα καν να κλείσω το μάτι μου. Μιλούσα μόνο από τη μία πλευρά του στόματός μου». Μετά από ένα χρόνο, η παράλυση υποχώρησε, αλλά η απώλεια ακοής παρέμεινε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ