Οπλοστάσιο στο σπίτι Ελληνοαμερικανών: Τα αδέλφια Χατζηαγγελή ετοίμαζαν επιθέσεις, λίστα - πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών - Wannabe αναρχικοί

Στο σπίτι του Άντριου και Άντζελο Χατζηαγγελ;hς βρέθηκαν όπλα, αυτοσχέδιες βόμβες και πυρομαχικά

Οι αρχές της Νέας Υόρκης προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ελληνοαμερικανών του Άντριου και του Άντζελο Χατζηαγγελή που σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων με αυτοσχέδια όπλα κατά αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών.

Τα δύο αδέλφια 39 και 51ος ετών από την Αστόρια, χαρακτηρίζονται wannabe αναρχικοί.

Σε βάρος των δύο αδερφών, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.

Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».

Τα τεκμήρια της αστυνομίας

nea-yorki-opla

nea-yorki-opla2

nea-yorki-opla3



Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.

«Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

nea-yorki-opla5

O Άντριου Χατζηαγγελής

nea-yorki-opla4

Ο Άντζελο Χατζηαγγελής

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ