Δείτε την απίστευτη “ωραία κοιμωμένη” πολική αρκούδα - Ο φακός την έπιασε να κοιμάται ήρεμη σε ένα κομμάτι πάγου (φωτό)

Το βραβείο Wildlife Photographer of the Year απονέμεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Η “ωραία κοιμωμένη” πολική αρκούδα που κοιμάται ήρεμη σε ένα κομμάτι πάγου γοήτευσε το κοινό που έλαβε μέρος στη φετινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του Wildlife Photographer of the Year, ενός θεσμού που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Νικητής φωτογράφος ήταν ο Βρετανός ερασιτέχνης Nima Sarikhani.

Ο Sarikhani “έπιασε” την αρκούδα στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας. Ο ίδιος έψαχνε να φωτογραφίσει πολικές αρκούδες για τρεις ημέρες, με τη λήψη τελικά να γίνεται πάνω από το ερευνητικό σκάφος. Το πλήρωμα συνάντησε δύο αρσενικές αρκούδες κατά την αλλαγή της πορείας του, μια νεαρή και μια μεγαλύτερη σε ηλικία, με τη νεαρή να σκαρφαλώνει στο κομμάτι του πάγου λίγο πριν τα μεσάνυχτα και να φτιάχνει το “κρεβάτι” της. Το καρέ του Sarikhani ονομάστηκε από τον ίδιο “Ice Bed” για τους προφανείς λόγους, ενώ ο ίδιος έστειλε το μήνυμά του για την κλιματική αλλαγή:

“Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ελπίζω ότι αυτή η φωτογραφία εμπνέει, επίσης ελπίδα. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθώσουμε το χάος που έχουμε προκαλέσει”. Είπε ακόμη πως αποφάσισε να τραβήξει το επίμαχο καρέ καθώς του προκάλεσε “έντονα συναισθήματα”.

Μάλιστα, φέτος ψήφισαν πάνω από 75.000 άτομα, αριθμός – ρεκόρ για τον διαγωνισμό.

Η ανάρτηση για τη νίκη του Nima Sarikhani:

Η φωτογραφία της αρκούδας κέρδισε ανάμεσα σε άλλες 24, οι οποίες επιλέχθηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μεταξύ 50.000 συμμετοχών. Ο Douglas Gurr, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, χαρακτήρισε “συγκλονιστική” τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αναφέροντας ότι κυριολεκτικά, “κόβει την ανάσα”.

 

 

Δείτε τη συνέχεια στο popaganda.gr εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ