Ο Γιώργος Λιάγκας άνοιξε για πρώτη φορά το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής του: Δεν έχω σχέσεις με τη μητέρα μου – Δεν ντρέπομαι, αλλά δεν το χρησιμοποιώ ως άλλοθι (βίντεο)

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΑΝΤ1, Γιώργος Λιάγκας, αποκάλυψε τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ως παιδί

Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος ενωπίω» για όλα ακόμα και για το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής του, τη σχέση του με τη μητέρα του, το διαζύγιο με τη Φαίη Σκορδά και τις σχέσεις τους με τα παιδιά του.

«Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και μάλιστα άσχημα χωρισμένων γονιών. Για πάρα πάρα πολλά χρόνια η μητέρα μου εξαφανίστηκε από τη ζωή μου, Είναι μία μεγάλη πληγή. Δεν ξέρω αν κλείνει. Πέρασα άσχημα σαν παιδί» είπε ο Γιώργος Λιάγκας και αποκάλυψε ότι η μητέρα του εξαφανίστηκε για πολλά χρόνια από τη ζωή του.

Μιλώντας αρχικά για τον δικό του χωρισμό από την Φαίη Σκορδά και το πώς τον αντιμετώπισαν τα παιδιά του, ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ANT1 θέλησε να μιλήσει για το πώς τον σημάδεψε το διαζύγιο των δικών του γονιών στην παιδική του ηλικία.

«Εγώ είμαι ένα παιδί χωρισμένων γονιών. Κι ένα παιδί άσχημα χωρισμένων γονιών. Στα πρώτα χρόνια έμεινα με τη μητέρα μου. Χώρισαν με σύγκρουση. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Πολλά ζευγάρια χωρίζουν με σύγκρουση. Το θέμα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια η μητέρα μου εξαφανίστηκε από τη ζωή μου. Είναι μια πολύ μεγάλη πληγή, η οποία δεν ξέρω αν κλείνει ποτέ», είπε αρχικά.

«Όταν μία μάνα ή ένας πατέρας, κυρίως η μάνα όμως, φεύγει για πολλά χρόνια βίαια από τη ζωή ενός παιδιού, όταν κάποια στιγμή εσύ καλείσαι επειδή δεν γίνεται διαφορετικά να χωρίσεις από τον άνθρωπό σου, το θεωρείς αφενός μια μεγάλη αποτυχία και δεύτερον το σκέφτεσαι διπλά, τριπλά, τετραπλά μέχρι να πάρεις την οριστική απόφαση. Όταν, δε, αυτό αλλάζει, εσύ φέρεις ένα βάρος, που φέρω κι εγώ ακόμα, ότι πιθανόν τα παιδιά μου να λάβουν το χωρισμό, που ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός από τη Φαίη ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανόν κάποιος γονιός που να έφυγε βίαια από τη ζωή μου. Άρα εγώ το αντιμετώπισα πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα σε γιατρό. Δεν ήταν για μένα μία εύκολη περίοδος. Από την άλλη, το γεγονός ότι εγώ πέρασα άσχημα σαν παιδί, είναι αυτό που λέτε όλοι όσοι με γνωρίζετε και είναι για μένα πολύ τιμητικό, αλλά αυτονόητο ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν κοντά στα παιδιά μου. Και δεν μιλάω υλικά, αλλά κυρίως σε χρόνο, ποιοτικό χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί. Και πιθανόν στην υπερβολή που το κάνω εγώ να έχει να κάνει με τα δικά μου παιδικά βιώματα».

«Δεν έχω σχέσεις με την μητέρα μου»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κουμπάρος του Γιώργου Λιάγκα, τον πάντρεψε με τη Φαίη Σκορδά τον ρώτησε στη συνέχεια: «Μίλησες για την πληγή των νεανικών χρόνων, για την μητέρα που έφυγε και τον δύσκολο χωρισμό των γονιών. Ήρθες από τότε πιο κοντά μαζί της; Τώρα πως είναι η σχέση μαζί της;».

«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχω πει ποτέ. Δεν υπάρχουν σχέσεις. Αλλά είναι κάτι το οποίο το έχω μέσα μου κάπου, σε ένα κουτάκι. Δεν έχω βγει ποτέ να το πω δημόσια, όχι γιατί ντρέπομαι αλλά γιατί δεν θέλω να πουν «α, επειδή εκείνος πέρασε έτσι, πιθανόν για αυτό να φέρεται έτσι και άρα να του δώσουμε ελαφρυντικά». Δηλαδή δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως άλλοθι κάποιων απόψεων ή συμπεριφορών. Υπάρχει εκεί, δεν υπάρχουν σχέσεις και από εκεί και πέρα… όλα καλά» αποκρίθηκε με ειλικρίνεια ο Γιώργος Λιάγκας.

«Ο πατέρας μου ήταν τα πάντα για μένα. Ήταν ένας καλός άνθρωπος, μεγάλωσα δίπλα του και με μητρικό πρότυπο την γιαγιά μου. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μου έμαθε το καλό και το κακό, μου έδωσε αρχές και αξίες και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι αξίες περνάνε στα παιδιά μας» επεσήμανε..

«Βλέπω δηλαδή τα παιδιά μου, τι αξιακούς κώδικες έχουν και βλέπω ότι είναι πολύ πιο καλοί και από αυτούς που έχω εγώ. Γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και αυτό οφείλεται και στη μαμά τους και στον μπαμπά τους προφανώς» κατέληξε


Είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τη Φαίη

Ο Γιώργος Λιάγκας μιλήσε και για τη Φαίη Σκορδά. «Είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τη Φαίη, Με ενέπνευσε να γίνω πατέρα, Είναι εξαιρετική μάνα».


Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, αναφέρθηκε και στην πολιτική: «Δεν βγήκα βουλευτής για 400 ψήφους. Εγώ είχα πάρει 22.500 και πήρε ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ 22.900. Ήταν ο Σαχινίδης, που έγινε και υπουργός Οικονομικών μετά».


Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να πολιτευτεί ξανά. «Επειδή ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ, δεν το αποκλείω. Αυτή τη στιγμή, αν με ρώταγες, θα έλεγα ούτε καν στα όνειρά μου… Νομίζω ότι δεν μου ταιριάζει πλέον η πολιτική. Δεν μπορώ να υποταχθώ στις υποταγές ενός ανθρώπου που θα μου έλεγε “κάνε αυτό, κάνε αυτό, κάνε αυτό”. Νομίζω ότι δεν θα ήμουν καλός βουλευτής» δήλωσε.

Όσο για το αν έχει φιλίες μέσα από τη δουλειά, ο παρουσιαστής είπε: «Δεν έχω κρατήσει φίλιες που να πω ότι… Να σου πω, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν έχω άλλους φίλους που να πω ότι είναι φίλοι μου από τη δουλειά. Δεν έχω».

Τέλος, ο Γιώργος Λιάγκας κλήθηκε να σχολιάσει τις κόντρες που κατά καιρούς δημιουργούνται ανάμεσα στον ίδιο και σε διάφορα πρόσωπα, τα οποία σχολιάζει: «Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, δεν έχω» και συνέχισε λέγοντας ότι «σε ό,τι με αφορά δεν έχω κόντρα με κανέναν. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα του πω καλημέρα, δεν θα του πω καλησπέρα, δεν θα τον χαιρετήσω. Πραγματικά δεν έχω άνθρωπο από τη δουλειά που θα αισθάνομαι άσχημα αν τον συναντήσω. Δεν κρατάω κακία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ