Ο Σπύρος Σούλης δείχνει 10 υπέροχες ιδέες για να ζωντανέψετε την τραπεζαρία σας - Βάλτε χρώμα άφοβα !

Απολαύστε ιδέες!

Είτε βρίσκεστε συχνά στο σπίτι με φίλους, είτε προτιμάτε να βγαίνετε έξω για φαγητό και να κρατάτε την τραπεζαρία σας για ειδικές περιστάσεις, το σίγουρο είναι πως θέλετε να είναι όμορφη και καλαίσθητη για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Αυτό είναι εύκολο να το πετύχετε αν προσθέσετε λίγο χρώμα. 

Το χρώμα δίνει τον «τόνο» για τα πάρτι σας και τις οικογενειακές συναθροίσεις, γι αυτό και είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι είδους διάθεση θέλετε να δημιουργήσετε. 

Τα δυνατά χρώματα, όπως το μωβ ή το μαύρο δημιουργούν έναν δραματικό τόνο. Από την άλλη, τα παστέλ και τα πιο ουδέτερα χρώματα δημιουργούν ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ηρεμίας που είναι ιδανικό για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Μην ξεχνάτε πως οι τραπεζαρίες είναι ιδανικές για να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης. Οπότε λάβετε υπόψη σας το χρώμα που υπάρχει στους πίνακες όταν επιλέγετε χρώμα για την τραπεζαρία.

Δείτε παρακάτω 10 τραπεζαρίες όπου πρωταγωνιστεί το χρώμα. Εμπνευστείτε, πάρτε ιδέες  και βάλτε χρώμα και στη δική σας.

Μια κλασσική τραπεζαρία σαν αυτή έχει πολλά να κερδίσει αν μπει λίγο χρώμα. Το απαλό μωβ που έχουν οι κουρτίνες και οι καρέκλες κάνει αντίθεση με το σκούρο τραπέζι και δίνει κομψότητα στον χώρο.
 

Παρόλο που το υπόλοιπο σπίτι είναι γκρι, η τραπεζαρία αυτή κινείται σε πορτοκαλί αποχρώσεις. Η κολώνα, το χαλί, οι πολυθρόνες και τα κεριά δημιουργούν ένα πολύ ζεστό περιβάλλον.
 

Μια πολύ όμορφη τραπεζαρία που το τραπεζομάντηλο είναι στο ίδιο πράσινο με τον τοίχο. Τα φυτά δίνουν μια πιο σκούρα απόχρωση και δημιουργούν μια πολύ γλυκιά αίσθηση στον χώρο.
 

Άλλη μία κλασσική τραπεζαρία σε φυσικό ξύλο. Οι αποχρώσεις του κίτρινου και του μπορντό στους τοίχους συνδυάζονται πολύ αρμονικά με το χρώμα του ξύλου και τα έργα τέχνης.
 

Αν θέλετε κάτι πιο διακριτικό και ταυτόχρονα πολύ κομψό, τότε αυτό το λαδί είναι για εσάς. Συνυπάρχει αρμονικά με το γήινο σκούρο ξύλο, ενώ το χρώμα ενισχύεται από το έργο τέχνης σε κόκκινες αποχρώσεις.
 

Συχνά, οι μικρές λεπτομέρειες είναι αρκετές για να αλλάξουν το ύφος του χώρου. Αυτό το τραπέζι έχει τη βάση του σε έντονο πράσινο και έτσι ενσωματώνει το χρώμα χωρίς να βαφτούν οι τοίχοι.
 

Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την πολύ μοντέρνα τραπεζαρία, όπου την παράσταση κλέβουν 3 τυρκουάζ καρέκλες και ένα μικρό τυρκουάζ αντικείμενο στο ράφι.
 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, αν θέλετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, εμπνευστείτε από αυτή την avant-garde τραπεζαρία που συνδυάζει ασπρόμαυρα μοτίβα στο χαλί και στον τοίχο με έντονες μωβ καρέκλες.
 

Προτιμάτε κάτι που δεν θα είναι μόνιμο; Όπως βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία, ένα τραπεζομάντηλο με έντονο χρώμα αρκεί για να μεταμορφώσει τον χώρο.
 

Να κι ένας πολύ πρωτότυπος τρόπος για να βάλετε χρώμα στην τραπεζαρία σας: επιλέξτε φωτιστικά σε κάποιο έντονο χρώμα και διατηρήστε τα υπόλοιπα σε ουδέτερες αποχρώσεις.
 

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Πώς να επιλέξετε τη σωστή τραπεζαρία για το σπίτι σας; - Αυτή είναι η επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ