Ο Πύρρος Δήμας αποκαλύπτει 32 χρόνια μετά: Στη Βαρκελώνη όταν πήρα χρυσό, έφαγα 36 παγωτά - Είχα χάσει 7 κιλά για να μπορέσω να αγωνιστώ (βίντεο)

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε και για την Αναστασία, την πρώτη του σύζυγο που πέθανε από καρκίνο

Ο Πύρρος Δήμας ο αθλητής που έχει κερδίσει 4 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 3 χρυσά και ένα χάλκινο, μίλησε μετά από πολλά χρόνια για το 1992, όταν άγνωστος τότε κατάφερε να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, ενώ λίγες μέρες αργότερα χρυσό κέρδισε η φίλη του, Βούλα Πατουλίδου

Ο Πύρρος περιγράφει την αγωνία πριν από τον αγώνα, την μεγάλη προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι να χάσει 7 κιλά ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία της άρσης βαρών, αλλά και το... απωθημένο ή καλύτερα την αγάπη του για τα παγωτά.

Καλεσμένος του Μάνου Νιφλή στην εκπομπή «Στιγμές» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου, ο Πύρρος Δήμας, μίλησε για όλα, αλλά και για το περιστατικό με τα 36 παγωτά που ελάχιστοι γνωρίζουν, όσοι ήταν πολύ κοντά του εκείνες τις μέρες στη Βαρκελώνη.

«Φτάνουμε στη Βαρκελώνη κι ήταν εκεί ένας δημοσιογράφος μ’ έναν κάμεραμαν και ρωτούσαν ένα μέρος της αποστολής “τι θα κάνεις εσύ, τι θα κάνεις εσύ;”. Ε λέω κι εγώ “ήρθα να πάρω το χρυσό”. Και κοιτάχτηκαν και κουνούσαν το κεφάλι. Σκεφτόμουν δεν θέλουν να μάθουν τι γίνεται εδώ, αν θα πάω καλά, αν δεν πάω… Κι έλεγα “Καλά θα σας δείξω εγώ”.


Αφού πήρα το μετάλλιο τη νύχτα που γύρισα στο Ολυμπιακό Χωριό και λέω τώρα θα φάω αυτά που είχα φάει μέχρι τότε. Είχα χάσει και 7 κιλά αυτό το καλοκαίρι. Είχε μικρύνει και το στομάχι μου. Μόνο νερά υγρά έπινα. Οι υπόλοιποι είχαν πάει για ύπνο και πήγα κάθισα, τυχαία, σε ένα ψυγείο με παγωτά. Έφαγα 36 εκείνη την ημέρα».

Πύρρος Δήμας για την πρώτη σύζυγό του: Κάποια στιγμή η Αναστασία μου είπε «θα πεθάνω»

Όλη η οικογένεια, τα παιδιά, βιώνουν καθημερινά τον θάνατο, όταν γνωρίζουν ότι θα συμβεί. Βλέπεις πόσος κόσμος ταλαιπωρείται. Ο Πύρρος Δήμας μίλησε για την πρώτη του γυναίκα, την Αναστασία. περιγράφει μάλιστα τις στιγμές που έζησε. Μάλιστα σε κάποιο σημείο συγκλονίζει, όταν μετά την επέμβαση η Αναστασία γύρισε και του είπε: «Θα πεθάνω».


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ